Idag var det WSMD-firande – en inblick från Tanzania

I år var det en extra stor händelse att fira World School Milk Day eftersom Kilimanjaroregionen var värd för den på nationell nivå. Läs brevet från vår vänförsamling i Tanzania.

I år var det en extra stor händelse att fira World School Milk Day eftersom Kilimanjaroregionen var värd för den på nationell nivå. Vikten av att dricka mjölk diskuteras mycket här eftersom FN har rapporterat att Tanzania ligger under riktvärdet. Människor här dricker mindre, i snitt 54 liter per person istället för rekommendationerna på 200 liter per person. Därför uppmanar myndigheten att alla skolbarn ska få minst två glas mjölk i veckan.

Diskussion i ministeriet för utbildning och hälsa

Det finns 91 skolor i Tanzania där Milk School Feeding Program genomförs, vår Kilimanjaroregion har varit ledande i detta arbete. Idag fick jag ett certifikat som bekräftar det stora arbetet som görs i denna fråga. Uppdraget blir möjligt bland annat genom Österåkers pastorats och Danderyds församlings stöd till skolmjölksprogrammet och Fukeni mejeri.

I morgon kommer vi att ha ett möte med regeringsmedlemmar för en utvärderingen och för att planera vägen framåt. Det är viktigt att samarbeta på flera plan för barnens hälsa.

 

Med vänlig hälsning

Kennedy Kisanga
samarbetspartner, präst och vän i Moshi, Tanzania