Vuxet växande

Unna dig själv lite egen tid, kom till oss för att hämta andan och finna ro för en stund. Läs om yoga, retreats, pilgrimsvandringar och mycket mer. Finn en plats att prata om livet, uppleva det existentiella och tro, så att vi kan växa som människor.

MediYoga med bön  (jämna veckor)

Kom och lär dig MediYoga! Genom den forskningsbaserade MediYogan, får du möjlighet att lära känna din kropp och själ, stärka självkänsla och självförtroende för att bättre kunna hantera negativa tankar, stress, rädslor och ångest. Detta kan i sig reducera osäkerhet samt motverka depression.

Passet leds av AnneLi Amilon, MediYoga-lärare och präst i församlingen.

Kom i tid, i ledig klädsel och medverka efter egen förmåga – inga förkunskaper krävs. Du som vill gå in i kyrkan tidigare är välkommen att göra det i tystnad.

Medverkan är genom medlemskap i Svenska kyrkan, kostnadsfri. Övriga kan betala 30:-/gång som går till trädplanteringsprojektet i Tanzania.

Tid: Fredagar JÄMNA VECKOR kl. 9.45–11.15
Vid frågor kontakta Emma Sturesson emma.sturesson (a) svenskakyrkan.se

Dansyoga ”att Dansa med livet” (ojämna veckor)

I vårens dansyoga, med temat ”in i mystiken”, dansar vi berättelser ur bibeln. Att få gå in i berättelsen med hela vårt jag och låta berättelsen tangera våra egna liv och våra livsfrågor samtidigt som vi är i rörelse, kan vara kraftfullt, starkt och helande.

Passet inleds alltid på yogamattan med andningsmeditation och närvaroträning. Därefter värmer vi upp kroppen och fortsätter sedan dansa i cirkel medan vi fördjupar oss i dagens berättelse. Passet kan även innehålla moment av frigörande dans, då du lyssnar in kroppens eget rörelsemönster till musiken.

Tid: Fredagar UDDA VECKOR kl. 9.45–11.15
Har du frågor om passen? Kontakta: anneli.amilon (a) svenskakyrkan.se

MORGONBÖN

Unna dig en stunds lugn och ro, ett tillfälle för reflektion och stillhet. Varje fredag morgon möts vi i en kort bön i kyrkan.

Tid: Fredagar kl. 8.00–8.15 och 9.00–9.15

Plats: Åkersberga kyrka

Info & kontakt: Ullakarin Westlin, 08-540 845 70, ullakarin.westlin (a) svenskakyrkan.se

English international service and Fellowship in Åkersberga Church

Gudstjänst och gemenskap på engelska

Join our early morning fellowship and service the 2nd Sunday every month. An international gathering. Children are also welcome to Sunday School and Messy Church.

For more information contact pastor Valentine Aderibole 08-540 845 56

Figurer & filurer i kyrkans konstskatt

Är du konstintresserad och nyfiken på de bibliska berättelserna knutna till konstverken i Östra Ryds kyrka? Kom med på studiekvällar där vi tittar på, och samtalar kring, några spännande centrala verk i kyrkan. Kanske hittar vi något oväntat i motiven.

Vi hoppas kunna samlas igen till hösten. Håll utkik.

Retreat med kristen djupmeditation

Välkommen till en dag där du får möjlighet till återhämtning. Dagen kommer att vara i tystnad. Vi använder oss av metoden Zazen – att sitta sig till stillhet. Zazen är att sätta sig ner och för en stund sluta upp med att medvetet sträva efter någonting särskilt. Bara koncentrera sig fullständigt på sin hållning, andning och sinnesstämning – här och nu, i ögonblicket.

När: nästkommande tillfälle är inte bokat
Var: Prästgården vid Österåkers kyrka
Information och anmälan: diakon Maria Skogh 08-540 845 12
Begränsat deltagarantal.

Varför meditation med Zazen i Svenska kyrkan?
Många förknippar meditation med buddism och hinduism men meditation är också den kristna mystikens väg att i stillhet och tystnad öppna sig för Guds kärlek. Vi använder oss av de redskap som finns i zenbuddismen för att ha en öppen och ordlös meditation. I de här sammanhangen får man komma och meditera av helt olika skäl, öppna sig för Guds tilltal, lära sig fokusera på nuet, komma nära sig själv.