Foto: Magnus Aronsson

MediYoga

Unna dig själv lite egen tid, kom till oss för att hämta andan och finna ro. Yogan i Åkersberga kyrka är en stund för kropp och själ, med fokus på andning och lugna mjuka rörelser. Kom gärna till andakten och frukost innan.

Yoga för kropp och själ

En stund för kropp och själ i Åkersberga kyrka, med fokus på andning, lugna mjuka rörelser, vila och meditation som skapar balans i ditt nervsystem och stimulerar kroppens självläkande förmåga. Perfekt för dig som är stressad, har problem med högt blodtryck, sömnproblem, bär på oro eller bara vill bli rörligare och mjukare i kroppen.

Alla kan delta eftersom du kan välja att göra övningarna på yogamatta eller stol.

Ledare är Sirpa Husso, Internationell Certifierad Kundaliniyoga, Meditationslärare och Instruktör/Yogaterapeut MediYoga samt Emma Sturesson samtalsterapeut.

Datum & tid: Varannan fredag jämna veckor kl. 9.45. Kom i god tid innan passet.
Plats: Åkersberga kyrka, Bergavägen 13

Lyssna på poddar

”Kropp, Själ & Ande”

Detta poddavsnitt omfamnar den holistiska hälsan där kropp, själ och sinne hänger ihop. Avsnittet har temat tillit. Vi lyssnar till ett samtal mellan AnneLi och Sirpa, båda med bakgrund inom yoga, samt får lyssna till en guidad meditation.

”Kyrkan mellan land & hav”

I den här podden möter vi människor som på olika sätt har anknytning till trakten och som vi är nyfikna på utifrån deras historia, erfarenheter, tankar eller kunskaper.

Podden mellan land & hav

Här möter Svenska kyrkan människor mellan land och hav i Österåker som vi är nyfikna på utifrån deras historia, erfarenheter, tankar eller kunskaper. Ta del av finstämda samtal.

Pilgrimsleden Ljusterö

På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ. Samtidigt stillar du din nyfikenhet. Vad möter du bortom vägkröken, och inom dig?

Frälsarkransstigen på Ljusterö

Välkommen att gå en stillsam och tänkvärd vandringsstig vid Ljusterö kyrkas prästgård.

Sinnesrogudstjänst

Sinnesrogudstjänsten är en stilla gudstjänst med fokus på bön och musik. Låt sinnet få ro, låt tankarna tystna, låt måsten och borden bero – en liten stund.

Filmer om tro, hopp och livet

Ta del av tankar och ord om att hitta det heliga och om att leva här och nu. Karen och Lena guidar oss i några korta filmer. Se filmerna här.

Konsten berättar i ljud och bild

I våra kyrkor finns unika klenoder och tavelsamlingar från svunna tider. De berättar spännande historier om livet och Bibeln, om kungar, herrskap och vanligt folk. Här kan du ta del av några!

900 år på 40 minuter. Se filmen Korsets väg – en kyrkohistorisk tidsresa i Österåker.

"Korsets väg" är en film om livstolkning och kyrkan genom tid och rum. Filmens innehåll spänner över tiden från kristendomens inträde i Österåker fram till idag.

Frälsarkransen – pärlor för livet

Frälsarkransen™ från Verbum är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser. Frälsarkransen är ett radband som påminner oss om Gud. Ett slags livboj i vardagen.

Mötesplatser

Känslan av gemenskap är viktig. Svenska kyrkan är en mötesplats genom hela livet där vi kan träffas, lära känna varandra, utbyta erfarenheter, inspireras och umgås.