Vuxet växande

Unna dig själv lite egen tid, kom till oss för att hämta andan och finna ro för en stund. Att även få möjlighet att samtala med andra människor om livet, det existentiella eller fördjupa sig i sin tro är något som kan innebära att vi växer som människor.

Figurer & filurer i kyrkans konstskatt

Är du konstintresserad och nyfiken på de bibliska berättelserna knutna till konstverken i Östra Ryds kyrka? Kom med på studiekvällar där vi tittar på, och samtalar kring, några spännande centrala verk i kyrkan. Kanske hittar vi något oväntat i motiven.

Datum: 28 augusti, 11 september, 25 september, 9 oktober och 23 oktober klockan 19.00–20.30

MediYoga med bön  (jämna veckor)

Kom och lär dig MediYoga! Genom den forskningsbaserade MediYogan, får du möjlighet att lära känna din kropp och själ, stärka självkänsla och självförtroende för att bättre kunna hantera negativa tankar, stress, rädslor och ångest. Detta kan i sig reducera osäkerhet samt motverka depression.

Passet leds av AnneLi Amilon, MediYoga-instruktör och präst i församlingen.

Kom i tid, i ledig klädsel och medverka efter egen förmåga – inga förkunskaper krävs. Du som vill gå in i kyrkan tidigare är välkommen att göra det i tystnad.

Medverkan är genom medlemskap i Svenska Kyrkan, kostnadsfri.

Tid: Fredagar JÄMNA VECKOR kl. 9.45–11.15 – sista tillfället vecka 20.
Terminsstart fredag 6/9
Vid frågor kontakta Emma Sturesson emma.sturesson (a) svenskakyrkan.se

Dansyoga (ojämna veckor)

Genom en berättelse, ofta ur bibeln, får vi möjlighet genom enkla ledsagande, koreograferade och meditativt upprepade steg bryta invanda rörelsemönster samt reducera spänningar och låsningar. Andningen är viktig grund i vår rörelse.
Passet leds av AnneLi Amilon, diplomerad cirkeldansledare och präst i församlingen.

Kom i tid, i ledig klädsel och medverka efter egen förmåga – inga förkunskaper krävs! Du som vill gå in i kyrkan tidigare är välkommen att göra det i tystnad.

Medverkan är genom medlemskap i Svenska Kyrkan, kostnadsfri.

Tid: Fredagar UDDA VECKOR kl. 9.45–11.15 – sista tillfället vecka 21.
Terminsstart fredag 30 /8
Har du frågor om passen? Kontakta: emma.sturesson (a) svenskakyrkan.se

MORGONBÖN MED FRUKOST

Unna dig en stunds lugn och ro, ett tillfälle för reflektion och stillhet. Varje fredag morgon möts vi i en kort bön i kyrkan och sedan äter vi frukost och pratar om stort och smått (självkostnadspris).

Tid: Fredagar kl. 8.00–8.15 & 9.00–9.15.

Plats: Åkersberga kyrka

Info & kontakt: Ullakarin Westlin, 08-540 845 70, ullakarin.westlin (a) svenskakyrkan.se

Retreat med kristen djupmeditation

Välkommen till en dag där du får möjlighet till återhämtning. Dagen kommer att vara i tystnad. Vi använder oss av metoden Zazen – att sitta sig till stillhet. Zazen är att sätta sig ner och för en stund sluta upp med att medvetet sträva efter någonting särskilt. Bara koncentrera sig fullständigt på sin hållning, andning och sinnesstämning – här och nu, i ögonblicket.

När: Hösten 2019
Var: Prästgården vid Österåkers kyrka
Information: diakon Maria Skogh 08-540 845 12

Arkiveringsdatumet för kampanjen har gått ut