Utomhusscen fredag: kvällskonsert med gospel

Fredagens utomhusscen bjuder på gospel och unga toner i skön försommarkväll. Ta plats på vår stora gräsmatta på innergården vid Åkersberga kyrka. På plats finns mat att köpa från food trucks samt fika.

UNGDOMSKÖREN COM SPIRITO bildades hösten 2021 i Österåkers pastorat och är i dagsläget runt tio sångare i 15-årsåldern och uppåt.

KÖRLEDARE JOHAN BJÖRLING är utbildad kyrkomusiker vid Ersta Sköndal högskola,
och har en musiklärarexamen från Kungliga Musikhögskolan. Han har många års erfarenhet av att undervisa, spela och sjunga med barn och ungdomar.

GLOURIOUS GOSPEL CHOIR under ledning av Christina Nordstrand, är en stor kör där glädje, energi, uppmärksamhet och omsorg står i centrum. Kören sjunger vid olika gudstjänster men ger också konserter och medverkar vid andra evenemang.

Musiker:
Hansa Berg Beijer – piano
James Ellison – bas
Justina Lakin – trummor

EVERGREEN GOSPEL är en musikgrupp på sex unga vuxna som bildades på Bromma folkhögskola. Konserten kommer bestå av både gammal och ny gospel och en och annan psalm i nytt arrangemang. Det är ett program som passar en bred publikskara, från gammal till ung.

Evergreen Gospel består av:
Edvin Grahn – trummor
Elias Dalenbring – bas
Benjamin Dalenbring – piano
Tilda Ylenfors – sång
Elise Nestor – sång
Ida Ramberg – sång

Program för kvällen (cirkatider)

18.00–18.45 Ungdomskören Con Spirito och liten ensemble ur kören
19.00–19.45 Glorious Gospel Choir
20.00–21.00 Evergreen Gospel

Musikfestival i kyrkan

Missa inte sommarens musikhändelse! Boka in den 17–19 juni, då det kommer att bjudas på en rad fantastiska konserter och musikevenemang runt om i hela Österåker, både i våra kyrkor och ute i det gröna.