Utomhusscen lördag: kvällskonsert med Fröken Elvis, kör och kryss

Lördagens utomhusscen bjuder på härlig underhållning i försommarkväll. Ta plats på vår stora gräsmatta på innergården vid Åkersberga kyrka och njut av körmusik, melodikryss och svängiga arrangemang av "Fröken Elvis". På plats finns mat att köpa från food trucks samt fika.

KAMMARKÖREN NON SILENTIUM har ett renommé som spritt sig utanför kommunens gräns och i dag kommer publik tillresta även från andra orter för att höra dess bejublade konserter. Kören sjunger dessutom på församlingens högmässor. I november 2018 deltog de i tävlingen Canta al mar i Barcelona och lyckades där med konstycket att tilldelas Guld på nivå 6 i den sakrala klassen vilket är i paritet med vad de allra bästa svenska amatörkörerna lyckats placera sig på liknande tävlingar.

Urban Westerlund är dirigent.

MELODIKRYSS är en musikalisk ordfläta med musik i olika stilar. Fyll i kryssplanen som du får på plats och tävla om äran och de fina priserna! Anna Ellison är konferencier, och Magnus Holmlund navigerar oss på kryss med digitalorgel på innergården.

FIKA OCH FOOD TRUCKS finns på plats på gården vid utomhusscenen. Här serveras goda enklare varmrätter, med vegetariska alternativ. Kaffe och fika finns också.

FRÖKEN ELVIS & GIGANTERNA

Med humor, lite allvar, stämsång och en jädra massa instrument! En konsert i föreställningsformat med svängiga arrangemang. Fröken Elvis har blivit ett av våra mest älskade liveband. Med utsålda turnéer och publikrekord över hela Sverige. Med sin genuina värme och humor låter Fröken Elvis publiken lyssna till svenska, träffande texter i
lekfulla arrangemang där hela känslospektrat och spelglädjen ges utrymme,
både på skiva och på scen.

Foto: Tom Goren

Fröken Elvis har i denna föreställning tagit sig an musik av klassiska tonsättare, men det utan att det på något sätt blir stramt eller högtidligt. Nej, glatt spelas Chopin på sked och gaffel, och Beethovens ”Für Elise” får minst sagt ny kostym i en typ av uptempo klezmer-variant! Självklart får också giganternas gigant, Elvis, plats: Med på repertoaren finns både de välbekanta svenska Elvis-pärlorna och några rykande färska tolkningar!

Fröken Elvis:
Camilla Fritzén
Lisa Bodelius
Sanna Andersson
Josefin Berge
Sofia Thålin

Program för kvällen (cirkatider)

Kammarkören Non Silentium
Melodikryss
Magnus Holmlund, orgel

Fröken Elvis & Giganterna

Kammarkören Non Silentium
Melodikryss
Magnus Holmlund, orgel

Fröken Elvis & Giganterna

Musikfestival i kyrkan

Missa inte sommarens musikhändelse! Boka in den 17–19 juni, då det kommer att bjudas på en rad fantastiska konserter och musikevenemang runt om i hela Österåker, både i våra kyrkor och ute i det gröna.