Skapargrupper

Vi skapar och är kreativa i olika material och arbetar utifrån olika teman. Hitta ditt kreativa utrymme utifrån ditt behov av att uttrycka dig. Välkommen till skapargrupper för både små och stora.

För intresseanmälan, använd formuläret nedan.

FÖR MiNIORER

För barn i årskurs 2–3 (8–9 år) som vill pyssla och skapa i olika material. Vi utvecklar kravlöst den skapande förmågan i många uttrycksformer. Vi startar varje träff med lite fika och avslutar med en kort stund i kyrkan. Anmälan krävs. Kostnadsfritt.

Tid & Plats: Torsdagar kl. 15.00–17.00 i Åkersberga kyrka
Ledare: Dörte Kind
Information: Dörte Kind, 08-540 845 28, dorte.kind (a) svenskakyrkan.se

För juniorer

Vi har en grupp för juniorer som går i årskurs 4–5 (10–11 år) och som är nyfikna på att skapa i olika material såsom färg, textil och lera. Skapandet kan bidra till att utveckla förmågan att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter. Vi startar varje träff med lite fika och avslutar med en lugn stund i kyrkan. Anmälan krävs. Kostnadsfritt.

Himmel & pannkaka för ungdomar på onsdagar Bild: Unsplash.se

Tid & Plats: Tisdagar kl. 15.00–17.00 i Åkersberga kyrka
Ledare: Dörte Kind
Information: Dörte Kind, 08-540 845 28, dorte.kind (a) svenskakyrkan.se

Juniorverksamhet Klubben i Vasagården i Rydbo

Klubben är en öppen juniorverksamhet i Vasagården, Rydbo, för barn i årskurs 4–6. Vi pysslar, leker, spelar pingis, pratar och fikar. En enkel andakt avslutar kvällen.

Tid: Måndagar kl. 17.00–19.30
Plats: Vasagården Rydbo
Ledare: Catarina Söderlind och Jonas Olsson.
Information: Catarina Söderlind, 08-540 845 31, catarina.soderlind (a) svenskakyrkan.se

För ungdomar

"Himmel och pannkaka" är en mötesplats för ungdomar i årskurserna 6–7 (12–13 år) där vi bakar och lagar mat med ett ekologiskt tänk. Vi arbetar med olika typer av livsmedel, lagar mat, bakar, provar och utvecklar egna tankar och idéer. Himmel och pannkaka fungerar lite som hemkunskapen i skolan, men med mer fokus på individen och att vi ska ha roligt tillsammans! Anmälan krävs. Kostnadsfritt.

Tid & Plats: Onsdagar kl. 15.00–17.00 i Åkersberga kyrka
Ledare: Jonas Olsson
Information: Jonas Olsson, 08-540 845 14, jonas.olsson (a) svenskakyrkan.se

Skapargrupp för vuxna

En skapargrupp träffas några gånger per termin för att prova olika hantverk och skapa i olika material. Roligt, kreativt och kravlöst.

Måndagarna 13/1, 3/2, 24/2, 16/3, 6/4, 27/4, 18/5, 8/6
kl. 18.30–20.00
Plats: Åkersberga kyrka
Information: Elisabeth Rydström, 08-540 845 81, elisabeth.rydstrom (a) svenskakyrkan.se

ANMÄLNINGSFORMULÄR

Välj vilken skapargrupp ni vill gå. Fyll i dina kontaktuppgifter så återkopplar vi inom kort!

När du anmäler dig till verksamheten ovan kommer vi behandla de personuppgifter du lämnar (uppgifterna du fyller i ifälten ovan) för att kunna skapa grupper och kalla till första mötet. Lagliga grunden för detta är berättigat intresse; eftersom du själv valt att lämna uppgifterna bedömer vi att du har ett intresse av behandlingen. Vi lagrar uppgifterna under den period som krävs för att kunna erbjuda dig/ditt barn plats. När du eller ditt barn påbörjat verksamheten i en grupp kommer vi be dig att underteckna ett avtal (ett krav för deltagandet). I det kommer vi beskriva bl.a. vår personuppgiftsbehandling att beskrivas men vi beskriver också annat viktigt i avtalet som du bör känna till. Detta gör vi för att du ska känna dig tryggare men också för att följa kraven i EU:s dataskyddsförordning GDPR. På Datainspektionens hemsida kan du läsa mer om dina rättigheter.