Foto: IDÈ&PRODUKTION: LIND LEWIN/SJÖSTRÖM

Podden mellan land & hav

Här möter Svenska kyrkan människor mellan land och hav i Österåker. Vilken plats mellan land och hav är speciell för vår gäst?

I den här podden möter vi människor som på olika sätt har anknytning till trakten och som vi är nyfikna på utifrån deras historia, erfarenheter, tankar eller kunskaper.

AVSNITT 2 – KRAFTEN I MÖTET

AnneLi träffar Nina i ett samtal om kraften i mötet

I det andra avsnittet av ”Kyrkan mellan land och hav” möter prästen AnneLi Amilon Nina Hagdahl som arbetar som administratör och kyrkoskrivare för begravningsverksamheten. Ett jobb där många mänskliga möten sker och där förmåga till närvaro och inkännande är nödvändig. Att möta människor i sorg, även om det ofta handlar om praktiska saker, ger nära och ärliga möten.

– Möten är väldigt utvecklande. Det viktigaste är inte att komma med råd, utan att lyssna och vara närvarande i samtalet så att vi kan mötas ”på riktigt”, berättar Nina. Jag finns ju här för andra människor, såsom kyrkan finns.

Avsnitt 1 – Berättelsens kraft

Anna och AnneLi

I det första avsnittet av ”Kyrkan mellan land och hav” samtalar prästen AnneLi Amilon med Anna Eriksson Skarin. Anna är frilansjournalist och skriver bland annat krönikor i Kanalen. Hon skriver musik och böcker. Hösten 2019 släppte hon tillsammans med Maria-Pia Gottberg boken Känslosmart. Till vardags arbetar Anna som kommunikationskonsult med ett särskilt intresse för storytelling. Hon bor tillsammans med sin man, två söner och hund i en villa i Österskär.