Orgelkonserter och spanska toner med Magnus, Liv & Johan

Besök en öppen kyrka och njut av en kort konsert och passa på att bekanta dig med kyrkan och dess historia.

ORGELKONSERT "Musik från nio sekler"
Musik av bland andra Anonymus, Krebs och Holmlund

MAGNUS HOLMLUND tog 1983 lilla kantorsexamen i Göteborg och började kyrkomusikerutbildningen på Musikhögskolan i Stockholm. Där studerade han orgel för Hans Fagius. Sedan 1988 är Magnus organist i pastoratet.

ORGELKONSERT "Bara Benny"

Benny Andersson är kanske mest känd som ena halvan i låtskrivarduon bakom ABBA, men hans produktion är betydligt mer omfattande än så. Hans kompositioner rymmer en otrolig bredd – från hans tidiga popschlagers i Hep Stars och ABBA, som med tiden blev mer avancerade med inslag av kontrapunkt och folkmusik, till filmmusik och de genrebreda musikalerna som genomsyras av fusionen mellan pop/rockmusik och klassiskt orkestral musik. Här får vi höra ett urval av hans musik framförd bland annat på orgel.

JOHAN BJÖRLING är utbildad kyrkomusiker vid Ersta Sköndal högskola, och har en musiklärarexamen från Kungliga Musikhögskolan. Han har många års erfarenhet av att undervisa, spela och sjunga med barn och ungdomar, både som musiklärare och inom kyrkan. Johan skriver också musik, bland annat har det blivit två musikaler och gospelmässan Klarspråk.

GITARRKONSERT "Spanska favoriter"

LIV SKARENG har studerat klassisk gitarr på musikerutbildningen vid Musikhögskolan i Stockholm. Liv har varit verksam som frilansande gitarrist och konserterar både som solist och kammarmusiker i små och stora ensembler. Liv Skareng har belönats med Kungliga Musikaliska Akademiens stora stipendium vid ett flertal tillfällen. Liv är anställd som kyrkomusiker i Österåkers pastorat sedan 2018.

Musikfestival i kyrkan

Missa inte sommarens musikhändelse! Boka in den 17–19 juni, då det kommer att bjudas på en rad fantastiska konserter och musikevenemang runt om i hela Österåker, både i våra kyrkor och ute i det gröna.