Upptäck orgeln

Välkommen till en heldag med fokus på orgeln. Söndagen den 8 mars får vi upptäcka detta fantastiska instrument med orgelmässa, musikkul för barn och familjekonsert.

Kyrkorgeln kallas ofta drottningen av instrument. Inget annat instrument har samma variationsmöjligheter. Från de svagaste, svaga tonerna till de mest mäktiga och pampiga. Från mjuka, svävande stämmor till de spetsigaste klangerna.

Orgelmässa

Klockan 11.00 i Österåkers kyrka
Musik av J. S. Bach
Magnus Holmlund, orgel
Maria Sverke, präst

Musikkul med orgel, för barn 8 till 13 år

Klockan 12.00 i Åkersberga kyrka

Välkommen att utforska och lära känna orgeln. Vi kommer att lekfullt få prova att spela både enskilt och tillsammans. Vi kommer också att lära oss lite om noter och skriva en egen låt och ha allmänt musikkul.

Sedan åker vi i gemensam buss till Österåkers kyrka och går på konserten med Anna Holm. Hon kommer att spela häftig, vacker och rolig orgelmusik för oss, och visa lite av allt man kan göra med en orgel. Vi slutar efter konserten i Österåkers kyrka ca klockan 15.40.

Det är kostnadsfritt att delta, men anmälan krävs och det är begränsat antal platser. Vi bjuder på smörgås och dricka. Anmäl till Liv Skareng.

Liv Skareng

Svenska kyrkan i Österåker

Familjekonsert

Klockan 15.00 i Österåkers kyrka

Kom och möt musik från några av våra mest älskade operor och baletter!

Musik av bland andra Bizet, Prokofiev och Rameau

Anna Holm, orgel

Anna Holm är uppvuxen i Kumla. Efter avslutad organistexamen i Piteå följde studier i Iowa City, USA, samt solistexamen vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Hon är verksam som organist i Kungsholms kyrka, Västermalms församling, och ansvarig för konsertverksamheten där.

Anna Holm

Förutom en omfattande konsertverksamhet har hon även undervisat i orgel vid Ersta Sköndal högskola och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.