Foto: Illustratör Harald Lindström

Musikfestival i kyrkan

Missa inte sommarens musikhändelse! Boka in den 17–19 juni, då det kommer att bjudas på en rad fantastiska konserter och musikevenemang runt om i hela Österåker, både i våra kyrkor och ute i det gröna.

Fredag den 17 juni

Utomhusscen fredag: kvällskonsert med gospel

Fredagens utomhusscen bjuder på gospel och unga toner i skön försommarkväll. Ta plats på vår stora gräsmatta på innergården vid Åkersberga kyrka. På plats finns mat att köpa från food trucks samt fika.

Ljusterökören & Nordwall

Försommarkväll i prästgårdsparken med picknick, musik och allsång! Packa picknickkorgen och slå er ner på vår härliga gräsmatta! Ta gärna med egna stolar eller filtar. Det finns möjlighet att köpa kaffe, te och kaka under kvällen.

Lördag den 18 juni

Orgelkonserter och spanska toner med Magnus, Liv & Johan

Besök en öppen kyrka och njut av en kort konsert och passa på att bekanta dig med kyrkan och dess historia.

Kyrkorna öppna för besök

Alla våra fem kyrkor är öppna för besök lördagen 18 juni. Det blir musik, kultur och fika i Östra Ryds kyrka, Roslags-kulla kyrka, Ljusterö kyrka, Österåkers kyrka och Åkersberga kyrka.

Vandring med sång på livets väg

Vandring med sång på Frälsarkransstigen på Ljusterö.

Stina Ekblad & Mime Brinkmann

"Till fots genom solsystemen" med skådespelaren Stina Ekblad och cellisten Mime Brinkmann.

Utomhusscen lördag: kvällskonsert med Fröken Elvis, kör och kryss

Lördagens utomhusscen bjuder på härlig underhållning i försommarkväll. Ta plats på vår stora gräsmatta på innergården vid Åkersberga kyrka och njut av körmusik, melodikryss och svängiga arrangemang av "Fröken Elvis". På plats finns mat att köpa från food trucks samt fika.

Fröken Elvis & Giganterna

En konsert humor, värme, lite allvar och en jädra massa instrument.

Söndag den 19 juni

Gudstjänst med små och stora

Välkommen till gudstjänst för hela familjen och efterföljande kyrkkaffe med korvgrillning och trolleri söndagen den 19 juni. Gudstjänsten äger rum i Österåkers kyrka kl. 11.00 och föreställningen utanför Österåkers prästgård kl. 12.20.

Joseph Haydn

Musikmässa med körer

Körerna Laudate och Östra Ryds kyrkokör bjuder tillsammans med sopransolisten Sofia Niklasson och organisten Magnus Holmlund på Joseph Haydns mässa Missa brevis Sancti Joannis de Deo. Välkomna till Roslags-Kulla kyrka kl. 11.15 söndagen den 19 juni.

Themsen

Festkonsert med Österåkers Kammarorkester

Följ med Händel och kammarorkestern med extra allt, på en lustfylld färd i Österåkers kyrka kl. 16.00 söndag den 19 juni. Musiken framfördes första gången på Themsen i början av 1700-talet.

Finalkonsert – alla vuxenkörer tillsammans

Ett sprudlande avslut får 2022 års musikfestivalen med denna konsert. Medverkar gör pastoratets samtliga vuxenkörer. Körerna sjunger både var för sig och tillsammans i en fantastisk jättekör på 180 personer! Vi får höra sommarens traditionella körsånger, med blicken både bakåt och framåt. Publiken får också möjlighet att sjunga med i några härliga allsånger.