Musik & gudstjänst

Musiken kan bidra till gemenskap mellan människor och i gudstjänsten spelar den en viktig roll som uttryck för bön och tillbedjan. Här läser du mer om alla körer, konserter och musikgudstjänster.

Välkommen att fira gudstjänst

Varje människa kan uppleva gudsnärvaron när som helst och hur som helst, men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. I gudstjänsten behöver du inte prestera något eller förstå allting. Du är välkommen som du är.

Månadens musik

Konserter, körer, gudstjänster, mässor. Musik har varit ett självklart inslag i kyrkan under flera hundra år och har en given plats inom Svenska kyrkan. Genom kyrkomusiken erbjuds en värdefull mötesplats där det ges utrymme att tolka sina andliga och existentiella frågor, eller bara njuta. Välkommen!

Gudstjänst

Gudstjänsten är det centrum kring vilken hela församlingens verksamhet och liv kretsar och leder in mot. Den är en viktig mötesplats mellan Gud och människa och människor emellan.

Radioandakter

På söndagar klockan 13.00 sänds andakt via närradion Radio Österåker 103,7 MHz

Åkersberga kyrkas interiör.

Lunchmusik

Välkommen till lunchmusik i Åkersberga kyrka. Det bjuds på ett kort musikaliskt program varefter det serveras lunch med kaffe och kaka.

Barn- och ungdomskörer

Att sjunga tillsammans skapar glädje och samhörighet. Det finns grupper för alla åldrar och att vara med i en kör kostar ingenting.

Körer för vuxna

Körsång och kyrkomusik är en omfattande verksamhet inom kyrkan. Vi erbjuder en mängd körer med olika inriktning och åldersspann. Alla jobbar vi med målet att medverka i våra gudstjänster och konserter utefter förutsättningarna som finns i respektive kör. Välkommen!

Orgelkurs för unga

Vill du lära dig spela orgel? Nu har du chansen att få orgellektioner.

Service in English

Join us in service at Tibble Church, Täby. Everybody is welcome.

Kammarorkester

Österåkers Kammarorkester har utvecklats till en stolthet i Österåker-Östra Ryds församling.

Orgelsällskapet

I Österåker-Östra Ryds församling finns en grupp entusiastiska människor med ett stort intresse för orgeln och orgelmusiken.

Digital men levande musik

Toner, klanger och ord färdas nu äntligen under valven i våra kyrkor igen. Låt dig föras in i musikens magiska värld både i våra kyrkor och här på vår webb.

Utomhusscen vid Åkersberga kyrka 18 juni.

"Ett smörgåsbord av musik"

I dagarna tre, den 17, 18 och 19 juni, var våra fem kyrkor fyllda av musik i olika former. Både externa och våra egna sångare och musiker spelade utomhus och inomhus runtom i Österåker och nästan 1 500 personer kom för att lyssna, sjunga med och lösa melodikryss.