Svenska kyrkan i Österåker Besöksadress: Bergavägen 13, 18421 Åkersberga Postadress: Box 46, 18421 Åkersberga Telefon: +46(8)54084500 E-post till Svenska kyrkan i Österåker

Mötesplatser

Hos oss finns aktiviteter och samvaro för alla åldrar - för både kropp och själ. Yoga, pyssla, samtala och träffas över en kopp kaffe, dela en sopplunch, utforska kristen tro eller "bara få vara".

Mötesplatser

Tisdagsträffar - middagsbön och lunch

En mötesplats för dig som har en ledig stund över på dagen och som gärna delar en måltid i sällskap med andra. Vi inleder med en kort andakt, ibland med musik, ibland bara text och bön. Middagsbönen hålls varje tisdag kl 12.00 i Åkersberga kyrka och efterföljs av en lättare lunch till självkostnadspris (40 kr).

Tisdagsträff med program
En gång i månaden kommer en gäst i anslutning till tisdagens middagsbön. Programmet är ca 40 minuter och kan vara ett musikaliskt framförande eller ett föredrag.

Fika på Kyrktorget

Välkommen till kyrktorget i Åkersberga Kyrka.  Här kan du sitta ner en stund, läsa en tidning och ta en kopp kaffe. Gemensam fika har vi på onsdagar, torsdagar och fredagar kl 14.00. Kom och träffa nya och gamla vänner. Alla är varmt välkomna!

Morgonbön med frukost

Unna dig en stunds lugn och ro, ett tillfälle för reflektion och stillhet. Varje fredag är du välkommen att tillsammans med några av oss som arbetar i kyrkan och andra församlingsbor mötas i bön och sedan äta en gemensam frukost till självkostnadspris.

Tid: Fredagar kl 8.00-8.15 & 9.00-9.15.
Plats: Åkersberga kyrka
Info & kontakt: Ullakarin Westlin, 08-540 845 70, ullakarin.westlin (a) svenskakyrkan.se

Sopplunch i Roslags-Kulla

Soppluncher erbjuder vi varje månad, ofta med något program eller med musik.
Roslags-Kulla församlingshem: 12/9, 10/10, 14/11 kl. 12:00, kostnad 50:-

Soppluncher på Ljusterö

Vi inleder med ett föredrag/musik och äter sedan soppa tillsammans som PRO eller Ådorna har lagat.
Ljusterö prästgård: 25/9, 30/10, 27/11 kl. 11:00

Öppna Prästgården på Ljusterö

Varmt välkommen till Prästgården på Ljusterö – en mötesplats för alla åldrar.
Tid & Plats: Onsdagar och fredagar kl. 10.00–12.00 i Ljusterö prästgård

Hållplats Vasagården

Mötesplats för daglediga i Rydbo med fika och pratstund. Kaffe och smörgås 20 kr.
Tid: Varannan torsdag klockan 13.30-15.30.
Plats: Vasagården, Rydbo.
Info & kontakt: Catarina Söderlind, 08-540 845 31, catarina.soderlind (a) svenskakyrkan.se

Café-prata-svenska Åkersberga

Du som vill träna din svenska, kom till oss. Vi dricker kaffe, har trevligt tillsammans och pratar svenska. Ingen föranmälan, det är bara att komma. Ingen kostnad.

Tid: Tisdagar kl 14.00-17.00
Plats: Åkersberga kyrka, Bergavägen 13
nfo & kontakt: Elisabeth Rydström, 08-540 845 81, elisabeth.rydstrom (a) svenskakyrkan.se

Språkcafé "Tillsammans på Ljusterö"

Kom och möt världen på Ljusterö. Språkcafét, ett mångkulturellt forum, drivs i samarbete med Tillsammans på Ljusterö. Kom och dela språk- och livserfarenheter över en fika.

Studiestöd & läxhjälp

Du som studerar på gymnasiet eller Komvux kan få studiestöd och läxhjälp av volontärer med lärarerfarenhet. Ingen avgift.
Info & kontakt:  Elisabeth Rydström, 08-540 845 81, elisabeth.rydstrom (a) svenskakyrkan.se

Andakter & musikstund på äldreboenden

En dag per månad håller vi andakter och ordnar musikstunder på de flesta av kommunens boenden. Musiker, präst, volontär och en diakon kommer då på besök.

Österåkers kyrkliga syförening

Syföreningen syr och stickar, umgås och dricker kaffe. En gång om året ordnas basar och insamling görs till behövande. År 2018 blir Österåkers kyrkliga syförening 100 år!
Tid: Torsdagar, jämna veckor, kl 13.00-15.00.
Plats: Åkersberga kyrka
Info & kontakt: Gunnel Kjäll, telefon 08-540 231 57

syföreningen i Roslags-Kulla

Varannan måndag träffas syföreningen i Roslags-Kulla församlingshem. Nya medlemmar är hjärtligt välkomna!
Info & kontakt: Ylva Nassikas, telefon: 08-540 868 91 eller nassikas (a) telia.com