Ljusterökören & Nordwall

Försommarkväll i prästgårdsparken med picknick, musik och allsång! Packa picknickkorgen och slå er ner på vår härliga gräsmatta! Ta gärna med egna stolar eller filtar. Det finns möjlighet att köpa kaffe, te och kaka under kvällen.

LJUSTERÖKÖREN är en blandad kör med medlemmar från Ljusterö med omnejd. Kören sjunger en blandad repertoar, med till exempel kyrkomusik, folkmusik, visor och populärmusik och har varit på resor till Nordirland, Gotland och senast på en körfestival på Bornholm.

ERIK TEGENBORGär utbildad kyrkomusiker vid Ersta Sköndal högskola. Han har arbetat i Ljusterö-Kulla församling sedan 2015.

CHRISTINA BJÖRSUND är kyrkomusiker och körledare i pastoratet och är i kväll med och ackompanjerar Ljusterökören.

LJUSTERÖKÖRENS BAND startades för några år sedan av några medlemmar i Ljusterökören och bandet har nu nio medlemmar. Musiken består av många olika stilar, såsom pop, rock och visor. Den här kvällen får bandet genomföra sin första offentliga spelning, när de leder er i allsång.

ANCI & MATS NORDWALL är spelmän från Ingmarsö som bjuder på härlig svensk
folkmusik, där nyckelharpans traditionella melodier möts av citterns intima stämmospel
och harmonier. Samspel och sväng i så väl virvlande polskor som känslosamt
finstämda låtar. Kort och gott välspelad folkmusik när den är som bäst.

Musikfestival i kyrkan

Missa inte sommarens musikhändelse! Boka in den 17–19 juni, då det kommer att bjudas på en rad fantastiska konserter och musikevenemang runt om i hela Österåker, både i våra kyrkor och ute i det gröna.