Digital men levande musik

Toner, klanger och ord färdas vanligtvis under valven i våra kyrkor. Nu får vi dela upplevelsen digitalt istället. Låt dig föras in i musikens magiska värld.

he's everything

– Under våren har vi haft kör via zoom, det vill säga vi har sett varandra och sjungit tillsammans, men vi har inte kunnat höra eller träffa varandra, men ändå har vi hållit musiken och sången levande. För att göra något roligt under denna märkliga period skrev jag denna sång. Alla medverkande har sedan övat via zoom och spelat in sångarna var för sig, berättar Christina Nordstrand.

Text och musik har Christina själv skrivit och låten är framförd av sångare från vår gospelkör Glorious Gospel Choir och Vaxholm Gospel i ett arrangemang av Roine Johansson.

"De blomster som i marken bor"

Vår kyrkomusiker Johan Björling sjunger och spelar Harry Martinsons vackra psalm "De blomster som i marken bor" på piano och melodika.

Äntligen på väg

"Äntligen på väg. Jag förlänger min steg. Framför mina ögon öppnar sig, en solig väg till dig" Så sjunger Johan Björling ur Ted Gärdestads "Äntligen på väg", samt spelar piano och melodika.

Det spirar i Guds örtagård

Lyssna på psalm 527 ”Det spirar i Guds örtagård”, framförd av Liv Skareng och Erik Tegenborg, och hör vad rosen symboliserar och vad som inspirerade till denna sirliga, vackra melodi.

Två psalmer i Andens tid

Psalm 646 – Grip du mig, Helige Ande
Psalm 920 – Där Guds Ande är

Psalm 472 – Jag vill sjunga om min vän.

Orgelmusik i passionstid med organist Magnus Holmlund i Östra Ryds kyrka.

Psalm 583 ”Pärlor sköna, ängder gröna” framförd av Erik och Urban.

Alla hjärtans dag

Ljuv musik för alla hjärtan med Nina sopran i Kammarkören Non Silentium samt Urban vid pianot.

Kyndelsmässodagen

Felix, som är uppväxt i Österåkers Gosskör och idag en av våra ungdomsledare i konfirmandgrupperna, sjunger här psalm 744 – Barn och stjärnor skriven för Kyndelsmäss.

Det är för tillfället inga konserter där vi samlas fysiskt inbokade den närmaste tiden. Håll dig uppdaterad här eller i kalendern på startsidan.