Konsert Vivaldi Österåkers kyrka

Gloria är ett av Antonio Vivaldis mest älskade verk. En sprudlande men också innerlig tonsättning. Kom och lyssna på barockmusik när den är som "rockigast" i Österåkers kyrka den 5 februari.

Vivaldi jublar!

Konsert 5 februari kl. 18.00, konsertintroduktion kl. 17.30 Österåkers kyrka

Antonio Vivaldi – Gloria RV 589
Konsert för sopraninoblockflöjt och stråkorkester RV 443

Jennie Eriksson – sopran
Sara Annmo – alt
Fredrik Annmo – tenor
Martin Gribbe – bas
Kerstin Frödin - blockflöjt solo
Österåkers Kammarorkester - barockinstrument
Urban Westerlund – dirigent
Lena Walderfelt – konsertintroduktion

Gloria RV589 är ett av Antonio Vivaldis mest älskade verk. En sprudlande men också innerlig tonsättning. Barockmusik när den är som "rockigast".

Österåkers kammarorkester på barockinstrument förstärkt med barockoboe, barocktrumpet och chitarrone.

I vackra Österåkers kyrkas kor framförs musiken med solistkvartett och inte stor kör som man ofta hör den göras i dag. Även publiken får möjlighet att sitta framme i koret för att uppleva musicerandet på nära håll.

Kom gärna kl. 17.30 och ta del av konsertintroduktionen. Fri entré.

Välkomna!

Jennie Eriksson – sopran, Sara Annmo – alt, Fredrik Annmo – tenor, Martin Gribbe – bas

Kyrkor & lokaler

Pastoratets fem kyrkor är Roslags-Kulla kyrka, Ljusterö kyrka, Österåkers kyrka, Östra Ryds kyrka och Åkersberga kyrka. Kyrkorna är från olika tidsepoker och har alla sin egen historia och tillkomst. Läs om kyrkorna samt våra församlingsgårdar och lokaler.

Medlem i Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är en mötesplats för människor i livets olika faser och händelser. Det är en kyrka som förmedlar hopp till den som drabbas av sorg, som hjälper till att uttrycka glädje över att ha fått barn eller funnit en partner. Det är en kyrka som stödjer människor i utsatthet och som samarbetar med andra för att värna om vår miljö samt för att bygga ett så bra och tryggt samhälle som möjligt.