Foto: unsplash.com

Vandra med andakt i bebådelsetid

Promenera och lyssna på en vägledd vandring som du går när du vill. Slingan utgår från Åkersberga kyrka eller Ljusterö kyrka med hållplatser på vägen där du lyssnar till helgtidens budskap och musik.

Mod att säga ja

Vandra, stanna och lyssna till fastetidens evangelietexter, bön och musik. Du går i egen takt och när du vill. Via ljudfiler, som du lyssnar på i din telefon, vägleds du på en vandring med budskap utifrån jungfru Marie bebådelsdag.

Det finns en kort slinga och en längre, men båda utgår från Åkersberga kyrka. Hämta kartan i receptionen i Åkersberga kyrka eller i brevlådan utanför entrén. Nu finns även en slinga runt Ljusterö kyrka. Den kartan finns att hämta i prästgården.

Korta slingan går runt Åkersberga kyrka. Starta utanför entrén på Bergavägen 13 och gå runt kyrkan medsols. Hållplats 2 finns utanför dörren till kyrkan på Skolvägen och den sista hållplatsen 7 på gaveln vid lekplatsen. I denna korta vandring kan du ta del av budskapet även via text på skyltar som är uppsatta på vägen.

Långa slingan går till kanalen och tillbaka och är cirka fyra km. Starta utanför entrén på Bergavägen 13 och följ sedan hållplatserna på kartan. Läs av QR-koderna på kartan för att lyssna på budskap och musik. Du behöver en smart mobiltelefon för detta.

LYSSNA NÄR DU VILL

För dig som inte kan gå vandringen eller för dig som vill lyssna igen i lugn och ro. Här kan du lyssna till hela bebådelsetidens texter, böner och musik.

Vandra med barn

Det finns texter att lyssna på som är anpassade för barn. De finns markerade på kartan med QR-koder och du hämtar kartan i Åkersberga kyrka alt. Ljusterö prästgård eller laddar ner den för utskrift här intill.

Här är hela andakten som är anpassad för barn.

Tidigare vandringar i år

Här kan du lyssna till fastans texter, böner och musik.

Här kan du lyssna till kyndelsmässodagens texter, böner och musik.