Foto: Kristina Strand Larsson

Gudomlig läsning – livssamtal utifrån Bibelns texter

Välkommen till en samtalsgrupp som utgår från textläsning samt från våra egna tolkningar, erfarenheter och upplevelser. Här finns utrymme för reflektion och frihet att tolka Bibelns texter utifrån våra egna liv.

”Lectio divina” betyder gudomlig läsning. Uttrycket växte fram i klostren på 500-talet och är metoden vi utgår från när vi ses.

Vi läser en utvald specifik text långsamt tre gånger. Först funderar vi enskilt på vad texten betyder för mig som individ och om det är något som jag speciellt fäster mig vid, sedan fokuserar vi på ett särskilt ord eller fras i texten. Sista gången vi läser texten reflekterar vi över huruvida frasen känns kopplad till våra egna liv.

Vi delar sedan förutsättningslöst våra upplevelser och reflektioner i gruppen, här finns inga rätt eller fel.

Vi ses på tisdagkvällar kl. 18.00–19.30
den 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10 och 2/11
i Åkersberga kyrkliga centrum på Bergavägen 13

Gruppen är liten och inga förkunskaper krävs. Medverkan är kostnadsfri, men anmälan krävs senast den 23/9.

Jag vill gärna komma till samtalsgruppen "Gudomlig läsning"

Har du frågor, kontakta mig

Maria Sverke

Svenska kyrkan i Österåker