Pastor Kennedy Kisanga Tanzania
Foto: Jan Olov Sundström

Församlingsafton med tema internationellt arbete

Tillsammans med pastor Kennedy Kisanga från Tanzania berättar vi om det arbete som görs för att förbättra villkoren i andra länder och vad vi kan lära av varandra. Välkommen till Åkersberga kyrka den 22 februari.

Arbetet för en bättre värld

Onsdag 22 februari kl. 19.00 i Åkersberga kyrka

Välkommen till församlingsafton där vi berättar om det internationella arbete som bedrivs i pastoratet och inom Svenska kyrkan. Medverkar gör pastor Kennedy Kisanga från vänförsamling i Moshi Tanzania, diakon Ullakarin Westlin, Frida Falk från ACT Svenska kyrkan, förtroendevald Elisabeth Lanner samt volontärerna Mick Lidbeck och Magnus Lidbeck.

Vi inleder kvällen med mässa kl. 18.00 där ungdomskören Con Spirito medverkar. Därefter startar programmet i cafeterian. Under kvällen serveras fika och vi avslutar cirka kl. 21.00.

Kostnadsfritt. Ingen föranmälan.

Internationellt arbete

I arbetet för en bättre värld finns Svenska kyrkan med, både vid korta insatser, men främst genom långsiktigt arbete i form av utbildning och genom hjälp till självhjälp.

Kyrkor & lokaler

Pastoratets fem kyrkor är Roslags-Kulla kyrka, Ljusterö kyrka, Österåkers kyrka, Östra Ryds kyrka och Åkersberga kyrka. Kyrkorna är från olika tidsepoker och har alla sin egen historia och tillkomst. Läs om kyrkorna samt våra församlingsgårdar och lokaler.