Dopängelgudstjänst

När barnet döps får det en ängel med sitt namn uppsatt i dopträdet i kyrkan för att uppmärksamma alla som döps i församlingen. Om man blir döpt på något annat ställe än i kyrkan så hänger prästen sedan upp ängeln i närmsta kyrka.

Låt dopängeln bli en påminnelse om dopet och att varje människa är unik och värdefull

På så sätt synliggörs alla som blivit döpta under året som gått. Sedan får man komma till en dopängelgudstjänst och hämta barnets ängel. Inbjudan till dopängelgudstjänsten kommer med post.

Dopträd Åkersberga kyrka

Dopträden finns i alla pastoratets fem kyrkor och samtliga är tillverkade och formgivna av P-O Davidsson som är verksam vid smedjan i Wira Bruk.

Dopträd Ljusterö kyrka

I Ljusterö samt Roslags-Kulla kyrka är dopänglarna gjorda av tovad ull och tillverkade på Emiliagårdens dagverksamhet. Ingen ängel är den andra lik. Som vi människor.