Att dansa med livet

I höstens dansyoga dansar vi berättelser ur bibeln. Att få gå in i berättelsen med hela vårt jag och låta berättelsen tangera våra egna liv och våra livsfrågor samtidigt som vi är i rörelse, kan vara kraftfullt, starkt och helande.

DANSYOGA på Fredagar OJÄMNA VECKOR

Sedan urminnes tider har människor älskat att berätta och lyssna till berättelser. Vid lägerelden berättade man fängslande berättelser, myter, sagor och och legender. Varje människa är en berättelse. Berättelsen om vårt liv bor i vår kropp. Det är kroppen som bär den åt oss. Ibland bär den på sorg och vrede och gömmer den på ställen som bara den vet, för att skydda oss. Berättelsen i sig kan ha en helande kraft.

30 augusti: Vi dansar Skapelse-berättelsena​ (Sju-talet)
13 september: Vi dansar berättelsen om kvinnan vid Sykars brunn (De fyra elementen)
27 september: Vi dansar berättelsen om Hagar
11 oktober: Vi dansar berättelsen om Sara
25 oktober: Vi dansar berättelsen om Rebecka
8 november: Vi dansar berättelsen om Jacob och Jabboks vad
22 november: Vi dansar berättelsen om Mirjam​ (Aron och Mose)​
6 december: Vi dansar berättelsen om Ester​

Passet inleds alltid på yogamattan med andningsmeditation och närvaroträning. Därefter värmer vi upp kroppen och fortsätter sedan dansa i cirkel medan vi fördjupar oss i dagens berättelse. Passet kan även innehålla moment av frigörande dans, då du lyssnar in kroppens eget rörelsemönster till musiken.

Inga förkunskaper behövs, du medverkar utifrån dina egna förutsättningar. Medverkan är genom medlemskap i Svenska Kyrkan, kostnadsfri.

Tid: Fredagar UDDA VECKOR kl. 9.45–11.15
Plats: Åkersberga kyrka