Föreläsning: Alla kommer till himlen

Välkommen till en föreläsning under veckan då vi uppmärksammar det viktiga förebyggande arbetet för att minska våld. Vi kan våga tänka tanken att låta "En vecka fri från våld" bli till en framtid utan våld!

Alla kommer till himlen

Birgitta Winberg är präst och författare. Under sina 20 år som fängelsepräst har hon träffat de som varit våldsamma mot andra men också de som varit utsatta för våld. Hon har sett människans godhet och ondska och insett att ingenting är enkelt eller svartvitt.

”Våldsamma människor är ofta rädda människor. Rädsla är smittsamt, men mod är lika smittsamt, mod att stå emot, mod att förändra.”

Välkommen till en berörande föreläsning lördag 25 november kl. 11.00 Åkersberga kyrka, Bergavägen 13. 
Fri entré!

 

Om Birgitta Winberg
Birgitta Winberg blev präst mot alla odds, uppvuxen i en arbetarförort där ingen väntade sig att hon skulle läsa vidare. Hon blev präst för dem som inte riktigt passar in kyrkans medelklasspräglade miljö. Kronobergshäktet i Stockholm var prästen Birgitta Winbergs arbetsplats i 20 år. I fem år var hon också, som första kvinna, president för världens häktes- och fängelsepräster.

 

Samtal & stöd

Vi människor hamnar då och då i utmanande livssituationer eller upplever kanske otrygghet i en orolig tid. Då behöver man någon att prata med. Vi har lång erfarenhet av att möta människor i olika livssituationer och både medlem och den som inte är medlem är välkommen att höra av sig.

Våld i nära relationer

Utsätts du för våld av någon som står dig nära, eller känner du någon som är drabbad?