Foto: Ellinore Nilsson

Åkersberga kyrka som vaccinationslokal

Kyrkan stödjer vaccinationsarbetet mot covid-19 genom att upplåta Åkersberga kyrka som vaccinationslokal.

Vårdbolaget Prosalus, med hälsocentraler i Norrtälje och Rimbo, använder Åkersberga kyrka för att kunna vaccinera boende i vår kommun mot covid-19. Vecka 22 drar det igång och tider bokas endast genom 1177 Vårdguiden Vaccinationerna kommer sedan pågå löpande på vardagar under sommaren.

– Vi har lämplig en lokal, centralt belägen nära Åkersberga centrum som uppfyller kraven på säkerhet från vårdutövaren och det känns självklart att vi upplåter den, säger kyrkoherde Staffan Hellgren. Vi är glada att kunna bidra i detta omfattande och viktiga arbete.

Den hyresintäkt som kyrkan erhåller för vaccinationsinsatsen kommer oavkortat gå till mjölkprojektet i vänförsamlingen i Tanzania där målet är att alla skolbarn ska få två glas mjölk i veckan för att kunna utvecklas och lära sig bättre i skolan.

INFORMATION FRÅN VÅRDBOLAGET

• Ingång sker genom huvudentrén på Bergavägen 13, följ sedan anvisningarna i lokalen.
  • Orange skyltar visar var man kan parkera och om det är fullt vid anvisad parkering kan man stå i centrumgaraget eller på tillåten gatuparkering enligt befintlig skyltning.
  • Du ska vara frisk vid vaccinationstillfället så att du inte smittar andra vid ditt besök. Du anmodas hålla 2 meters avstånd till andra människor, samt bära munskydd.
  • En sjuksköterska ger dig vaccinet med en spruta i överarmen.
  • Alla som har vaccinerats ska stanna kvar för observation 15 minuter efter vaccinationen på anvisad plats.