Välkommen till Össeby församling

Välkommen till Össeby församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 15, 18697 Brottby Telefon: +46(8)51242030 E-post till Välkommen till Össeby församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Om Össeby församling

Össeby församling ingår i en gammal kulturbygd.

De fyra kyrkorna och en kyrkoruin, byggdes under 1200- till 1400-talet och ligger längs den på sin tid så viktiga vattenleden Långhundraleden, mellan Trälhavet och Uppsala. Församlingsborna bor utspridda i de mycket natursköna omgivningarna, bestående främst av skogs-, jordbruksmark och sjöar. Här finns också mängder av fornminnen. Centralorterna heter Brottby och Kårsta.

Össeby församling är en del av Roslags kontrakt, Stockholms stift, och belägen i Vallentuna kommun. I nuvarande form är vi en relativt ny församling. Den 1 januari 2006 gick de fyra församlingarna Össeby-Garn, Angarn, Vada och Kårsta samman till en församling: Össeby församling.

Visste du att:
Vallentuna kommun omfattar två församlingar i Svenska kyrkan. I den östra delen av kommunen finns Össeby församling som består av
Össeby-Garn, Angarn, Kårsta och Vada.
I den västra delen av kommunen finns Vallentuna församling som består av Vallentuna, Markim, Orkesta och Frösunda.