Other languages with Google Translate

Välkommen till Össeby församling Besöks- och postadress: Prästgårdsvägen 15, 18697 Brottby Telefon: +46(8)51242030 E-post till Välkommen till Össeby församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Just nu söker vi kyrkoherde och pedagog!

Össeby församling är en landsbygdsförsamling i Vallentuna kommun med ca. 3 150 medlemmar. Församlingen som har en ung befolkning och ligger nära Stockholm behöver utvecklas i takt med tillväxt i närsamhället och bygden. I församlingen finns fyra medeltida kyrkor i kulturarvsmiljö, 14 medarbetare och en budget som omfattar 14,4 mkr.

Vi söker kyrkoherde

Vi vill vara en kyrka öppen för alla människor och samhället. Församlingen erbjuder mötesplatser för dialog om livet och kristen tro. Vi söker dig som helhjärtat vill medverka till andlig fördjupning och utveckling av vårt arbete. Vi har engagerade medarbetare, omsorgsfulla församlings- och verksamhetsråd samt goda ideella krafter. Du kommer till en samhällsengagerad verksamhet där arbetet med integration och digitala system ligger i framkant.

Som kyrkoherde styr, leder och utvecklar du verksamheten med gudstjänst, undervisning, diakoni och mission på ett sådant sätt att det möter medlemmarnas behov. Du arbetar strategiskt med utveckling av processer, arbetssätt och medarbetarskap. Du har personal- och arbetsmiljöansvar samt budgetansvar. Även ansvar för kyrkornas inventarier, fastigheter och deras förvaltning ingår. Tjänstgöring vid gudstjänster och förrättningar är en del i tjänsten.

Du är behörig kyrkoherde och har tidigare arbetat som kyrkoherde eller församlingsherde. Vi vill att du har breda teologiska kunskaper och att du är förankrad i din egen kristna tro. Vidare att du har arbetat med utveckling av församlingsverksamhet, förändringsledning och chefs- och ledarskap. Du har relevanta kunskaper i lag och avtal samt grundläggande i ekonomi.

Som person är du trygg och stabil, har integritet och har förmåga att skapa förtroendefulla och konstruktiva relationer. För att lyckas i rollen ser du helheten i verksamheten samt skapar engagemang och delaktighet. Du tar ansvar för ditt uppdrag, driver dina frågor framåt och är strukturerad i angreppssättet. Du kommunicerar tydligt och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Det finns möjlighet att hyra lägenhet av församlingen. För mer information om tjänsten kontakta kyrkorådets ordförande Anna Mölgård, tel 076-122 98 94, vik kyrkoherde Anders Roos, tel 072-527 51 36 eller rekryteringskonsult Anette Olheim, tel 070-790 95 50.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och cv till Össeby församling, Prästgårdsvägen 15, 186 97 Brottby eller Össeby församling senast den 19 augusti.

Pedagog sökes!

En god pedagog är ett nav i församlingen. Den får oss andra att snurra i bra takt, iblnad fort, ibland långsamt. Tillsammans bygger vi församling.

Vi vill att du särskilt brinner för och vill utveckla:

• Ett program för all pedagogisk verksamhet i församlingen - från vaggan till graven.
  • Särskild inriktning ska vara på barn och unga, där är sång och musicerande viktiga delar.
  • Kontakter med församlingsbor är A och O.
  • Intresse för och kunskap om andra religioner och kulturer är viktiga.
  • I allt står jesus i centrum.

Känner du igen dig? Då blir du en viktig kugge i vårt arbetslag som vill fortsätta bygga församling. Härliga möten väntar dig! Du som kan bygga musikgrupper och kör är särskilt välkommen.

Vi är en landsbygdsförsamling med fyra medeltida kyrkor. Körkort och tillgång till egen bil är nödvändigt för arbetet.

Du får gärna ringa vår vik kyrkoherde Anders Roos och fråga vidare, tel 08-512 420 39.

Välkommen med din ansökan senast 1 augusti 2018, vi vill att du börjar så snart som möjligt.