Konfirmera dig på hemmaplan

Lär känna dina lokala kyrkor och samtala om livet

Välkommen att lära känna dina lokala medeltida kyrkor och ta del av samtal om livet med din konfirmandgrupp. Vi ägnar oss åt olika aktiviteter som vandringar, värderingsövningar, lyssnar på musik, besöker kyrkorna och gör utflykter, fikar och läser Bibeln, samtidigt som vi har roligt tillsammans.  

Vad är konfirmation egentligen?
För många innebär konfirmationen en chans att utforska både sig själv och andra. Som konfirmand får du diskutera livets små och stora frågor med andra. Konfirmandtiden är en upptäcktsresa vi gör tillsammans. Du är inte ensam med att fundera över livet. Vi samtalar kring de stora existentiella frågorna ”Är jag värdefull? Vem är jag? Finns det mening med livet? Kan man veta att Gud finns?

Konfirmation betyder bekräfta och det är ditt dop du bekräftar i konfirmationsgudstjänsten, som avslutar konfirmationstiden. Om du inte är döpt har du möjlighet att bli det medan du är konfirmand i församlingen. 

Man måste inte vara troende för att gå och konfirmationsläsa, utan man kan se det som en möjlighet att ta reda på vad den kristna tron och det kristna kulturarvet innebär. Du får möjlighet att lära dig mer om livet och dig själv. När man vet lite mer kan man sedan välja om man vill konfirmera sig, dvs säga ja till Guds kärlek. 

Gruppen startar söndagen 25 september 2022. Vi går i kyrkan tillsammans och är med på olika församlingsaktiviteter. 

Start: Söndag 25 september, kl 13.30-15.00 med föräldrar i Gula villan (Lilla Garns skola mittemot Össeby-Garns kyrka).

Träffar: Varannan söndag jämna veckor i Lilla Garns skola kl 13.30-15.00. 

Höstens datum:  Uppehåll vecka 44 och vecka 8. Sista träffen för terminen den 4 december. Vårterminen startar igen den 15 januari. Konfirmationen äger rum i Össeby-Garns kyrka den 7 maj. 

Gudstjänst: På söndagar i samband med att gruppen träffas.

Kostnad
: Ingen.

Se församlingens gudstjänster på hemsidan: www.svenskakyrkan.se/osseby 

Ledare:  Konfirmandpräst Håkan Simonsson och ungdomsledare Clara Wimmer. 
Håkans stora intresse är sport. Clara gillar långpromenader, att läsa och mysa med sin hund.       

Anmälan: Sista anmälningsdag är söndag 25 september. Du kan även komma på upptakten samma dag. Anmäl dig till Håkan Simonsson på tel: 070-680 18 20 eller e-mail: hakan.simonsson@svenskakyrkan.se 

Frågor: Om du har frågor kan du kontakta präst Håkan Simonsson. 

Välkommen att konfirmera dig på hemmaplan!

Att konfirmeras efter åttan eller som vuxen:
https://www.svenskakyrkan.se/konfirmation/konfirmeras-som-vuxen