Kyrkvaktmästare Oskarshamn

 

Nu finns ett spännande och stimulerade arbete för dig som har en längtan efter att arbeta som kyrkvaktmästare med inre tjänst i Oskarshamns församling. Är du en flexibel lagspelare med utpräglad känsla för service och som trivs med att arbeta i en varierande roll med många kontaktytor? Gillar du att möta människor i alla åldrar och i livets alla skeden? Då har vi tjänsten för dig! Vi erbjuder ett ansvarfullt och självständigt arbete.

Tjänsten är främst knuten till Kolbergakyrkan-Barnens katedral där du ingår i ett team av kompetenta medarbetare som musiker, pedagoger och ideella medarbetare. I tjänsten ingår att ansvara för inre lokalvård och utemiljö kring kyrkan, inköp, transporter samt enklare reparationer och vård av inventarier. Tjänstgöring på gudstjänster och kyrkliga handlingar i hela församlingen är en naturlig del av tjänsten med bland annat ansvar för ljus, ljud och ommöbleringar. I församlingen finns ytterligera två vaktmästare, husmor och fastighetsskötare som du kommer att stå i nära samarbete med.

Vi söker dig som är teknisk, händig, flexibel och serviceinriktad med god social förmåga. Du är lösningsfokuserad och har lätt för att samarbeta med andra. Du är självständig och trygg som person och har förmågan att klara ojämn arbetsbelastning. Arbetet kräver noggrannhet samt att du kan planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har viljan och lusten att lära dig nytt och utvecklas.

I tjänsten ingår:

 • Att tjänstgöra som vaktmästare vid gudstjänster, kyrkliga handlingar och konserter
 • Lokalvård
 • Felsökning och mindre reparationer
 • Möta människor i både glädje och sorg
 • Att arbeta enligt schema där tjänstgöring på vardagar, kvällar och helger ingår
 • Att handla och transportera livsmedel för veckan
 • Sophantering och återvinning
 • Enklare underhåll
 • Vara en viktig social och diakonal resurs i verksamheter och gudstjänster

Kvalifikationer

 • Praktiskt och händig
 • Tekniskt kunnig att kunna sköta bland annat ljus och ljud.
 • Relevant utbildning för tjänsten och/eller erfarenhet av liknande arbete
 • Innehav av körkort lägst B är ett krav.
 • God social kompetens och en positiv attityd är en självklarhet.
 • Datorvana
 • Goda kunskaper i att tala och skriva på svenska

Anställningsform 

Tjänsten är tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Det här är Svenska kyrkan, Oskarshamns församling

Vi vill vara en kyrka i världen, ha en gudstjänst att längta till, tänka på att berätta vidare, ha rustade medarbetare och vara en församling som går hand i hand med stiftet. Läs mer i vår församlingsinstruktion som du hittar på hemsidan. Välkommen hit du också!

Svenska kyrkan i Oskarshamn är en församling med tre kyrkor samt begravningskapell och krematorium. Hos oss arbetar cirka 40 anställda, 30 förtroendevalda och många ideella medarbetare. Tillsammans drivs vi av att sprida GUD – GLÄDJE – GEMENSKAP. Vi är måna om en god arbetsmiljö och jobbar för att vår arbetsplats ska präglas av öppenhet och gemenskap. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med respekt för allas lika värde och erbjuder goda möjligheter till friskvård och kompetensutveckling. Läs mer om våra gudstjänster och verksamheter: www.svenskakyrkan.se/oskarshamn

Information 
Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Kyrkoherde Marie Ivarsson
marie.ivarsson@svenskakyrkan.se
076-794 42 06

Att bifoga din ansökan: 
Personligt brev med CV, löneanspråk samt referenser.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten samt förmågan att kunna samarbeta. Tjänsten kräver medlemskap i Svenska kyrkan.

Din ansökan vill vi ha senast den 12 oktober. Märk din ansökan med ”Kyrkvaktmästare”. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.
Adress: Oskarshamns församling, Box 175, 572 24 Oskarshamn 
E-post till: oskarshamns.forsamling@svenskakyrkan.se

Vi ser fram mot din ansökan!

Ladda ned informationen som pdf här.

Verksamheter

Församlingens aktiviteter och grupper.

Kalender

Här ser du vad som händer i Oskarshamns församling.