Foto: Catarina Olsson

Det här tycker vi om konfirmationen!

Wilhelm, Siri och Ella var konfirmander läsåret 2021-2022.

Vänskap, kul aktiviteter & roliga ledare

Ta chansen!

- Att konfirmera sig gör man bara en gång i livet och det ville jag inte missa, säger Ella Berntsson. Ledarna gör det roligt. Vi har till exempel åkt på läger och bowlat ihop. Det är tryggt och välkomnande här.

Siri Johansson, som var sommarkonfirmand, är också glad att hon anmälde sig.
   - Våra ledare är påhittiga, det händer alltid något roligt. Vi körde lekar och hade tävlingar med priser.

Ledarna består av präster, pedagoger, diakon och musiker som är vana att jobba med ungdomar. Dessutom finns unga ledare som nyligen har konfirmerats och vill bidra till en kul konfirmandtid för de nya grupperna.

Trygg gemenskap

Ungdomarna är överens om att det bästa har varit att göra roliga saker tillsammans och alla nya vänner. En av grundpelarna i verksamheten är gemenskapen. Ledarna vill skapa en plats där man får vara sig själv och kan dela sina erfarenheter och tankar fritt. Wilhelm Martin, som varit vinterkonfirmand, berättar:
-Bland det bästa var övernattningen i Kyrkans hus. Det fanns tid att lära känna varandra och att bara sitta och prata. Under konfirmandåret har jag nog blivit lite mer säker på mig själv.

Frälsarkransen

Under konfirmationen får man så klart upptäcka kristen tro. Som en röd tråd finns Frälsarkransen: ett armband där varje pärla står för ett tema i kristendomen – och i våra liv – till exempel kärlek, sorg och dop. Siri förklarar: 
- Vi gör det på ett roligt sätt, inte bara pratar. Det kan vara olika övningar, drama eller Kahoot. Ella fortsätter:
- Sen är det spännande att höra hur andra tänker, att få nya perspektiv. 

Under året firar man också gudstjänst ihop och den allra sista är själva konfirmationsgudstjänsten när man firar ”resan” man gjort tillsammans. 
- Den morgonen var jag förväntansfull och nervös. Sen när jag väl var i gång med att berätta om kärlekspärlan var det bara roligt, berättar Ella.

Se mer på instagram

Upptäck vad som händer i årets konfirmandgrupper

Konfirmation i Oskarshamns församling

Häng med på en unik upplevelse!