Yoga & Qigong

Såväl kropp som själ måste må bra. I Oscarskyrkan erbjuder vi yoga och qigong. Öppet för alla och kräver inga förkunskaper.

OBS! UPPEHÅLL I VERKSAMHETEN

P g a regeringens skärpta restriktioner kring allmänna sammankomster och offentliga tillställningar gör vi nu uppehåll i all vår publika verksamhet. Detta innebär att vi för tillfället inte firar gudstjänst, har konserter, öppen förskola, sångstunder m m. Uppehållet gäller till den 22 december.

Dop, vigslar och begravningar får genomföras som planerat med max 50 deltagare (eller färre enligt överenskommelse beroende på kyrkans storlek) fram till den 23 november. Därefter gäller max 8 personer inklusive medverkande.

Våra kyrkor håller öppet som vanligt. Välkommen in för en stund av stillhet eller för att tända ett ljus. Vill du prata med någon är du varmt välkommen att kontakta någon av våra präster eller diakoner. Jourhavande präst har också extraöppet p g a pandemin.

Medicinsk yoga - bra för både kropp och själ
Varje tisdag leder Maria Lindelöf medicinsk yoga i Oscarskyrkan. En yogaform där de flesta kroppsställningarna är relativt lätta att utföra och där rörelserna kombineras med kraftfull andning. Nästan alla kan göra övningarna, även personer som är lite äldre eller inte har tränat på länge. Maria är lärare i medicinsk yoga och kundaliniyoga. Välkommen att pröva om detta är något för dig!

Tisdagar kl 10:30-11:00
Oscarskyrkan, Narvavägen 6
50 kr per tillfälle, betala med swish eller kort.
Max 20 deltagare, intresseanmälan mailas till:
oscars.forsamling@svenskakyrkan.se inför varje tillfälle.
Du får bekräftelse via mail huruvida du fått en plats eller inte.
Man kan bara anmäla sig till nästkommande pass.
Terminsstart hösten 2020: 1 september

Qigong - varannan onsdag i Oscarskyrkan
Mjuka rörelser, som enligt traditionell kinesisk medicin anses öka kroppens styrka, flexibilitet och immunförsvar samt vår koncentrationsförmåga och uthållighet. Vi gör bl. a. Ba Duan Jin, "Åtta skatternas Qigong", men även andra sköna rörelser. Inga förkunskaper behövs.

Oscarskyrkan (Terminsstart 30 september)
Varannan onsdag kl 13.00–13.30, jämna veckor. (Ojämna veckor, samma dag och tid i Hedvig Eleonora kyrka.)

Ledare är Kia Naumer och kostnaden är 50 kr per tillfälle. Du betalar på plats med swish eller kort.

Qigong med kia

Se en snutt av hur ett Qigongpass kan se ut