Hur Covid-19 påverkar vår verksamhet

Vad vi gör för att minimera spridningsrisken

Vi följer utvecklingen i samhället och målsättningen är att så långt det är möjligt ställa om hellre än att ställa in. Du som planerat att besöka oss, känner du dig det minsta sjuk ber vi dig stanna hemma.

Kyrkor
Oscarskyrkan är öppen som vanligt med möjlighet till enskild andakt och ljuständning.

Gudstjänster
Max 50 personer får samlas i Oscarskyrkan. Undvik kontakt. Sprid ut er i kyrkan. Personer som tillhör en riskgrupp uppmanas att inte delta. Tillsvidare serveras inget kyrkkaffe. Max 20 personer får samlas i Djurgårdskyrkan. Här serveras inte heller kyrkkaffe efter söndagarnas gudstjänst.

Barngudstjänster firas utan nattvard.

Diakoni
Tisdagarnas öppet hus är öppet som vanligt, däremot utgår soppluncherna samma dag.

Diakonerna nås på telefon och mail.

Samtalsstöd
Vi finns här! Präster och diakoner är tillgängliga för samtal. Vi pratar gärna med dig om det som du tycker är viktigt. I dessa tider rekommenderas samtal främst via telefon. Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Barnverksamhet
Förskolan Lilla Prästkragen är öppen som vanligt.

Våra öppna förskolor öppnar igen i slutet av augusti, dock med en del anpassningar.

Sångstund i kyrkan samlas numera utomhus i anslutning till Oscarskyrkan och Olaus Petrikyrkan.

Barngudstjänster firas utan nattvard.

Dop, vigsel och begravning
Dessa förrättningar fortsätter som vanligt men ej med fler än 20-50 (beroende av vilken kyrka) personer samlade. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar även er som tänkt besöka oss att respektera dessa. Undvik kontakt. Sprid ut er i kyrkan. Personer som tillhör en riskgrupp uppmanas att inte delta.

Musik
Konserter kommer ges under hösten men i mindre format. Konsertprogrammet presenteras på hemsidan inom kort.

Oscarsbiblioteket
Biblioteket är öppet måndagar och torsdagar 14-18. Möjlighet att få böcker hemlevererade kostnadsfritt. Maila biblioteket eller ring under öppettiderna.

Våra bedömningar angående verksamheterna kommer sannolikt ändras i takt med att Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras. Här på hemsidan kommer vi publicera senaste nytt.

Tack för din förståelse.