Hur Covid-19 påverkar vår verksamhet

Vad vi gör för att minimera spridningsrisken

Vi följer utvecklingen i samhället och målsättningen är att så långt det är möjligt ställa om hellre än att ställa in. Vi jobbar för närvarande med att nå ut med fler digitala lösningar. Du som planerat att besöka oss, känner du dig det minsta sjuk ber vi dig stanna hemma.

Kyrkor
Oscarskyrkan är öppen som vanligt med möjlighet till enskild andakt och ljuständning. Djurgårdskyrkan öppnar 8 juli.

Gudstjänster
Gudstjänstfirandet har haft uppehåll fr om 2/4. Biskop Andreas Holmberg meddelar nu att fr om 22/6 är det åter ok att fira offentliga gudstjänster i våra kyrkor. Fortsatt gäller att max 50 personer får samlas i Oscarskyrkan. Undvik kontakt. Sprid ut er i kyrkan. Personer som tillhör en riskgrupp uppmanas att inte delta.

Diakoni
Tisdagarnas öppet hus är öppet som vanligt, däremot utgår soppluncherna samma dag. Sommaruppehåll, åter 25/8.

Diakonerna nås på telefon och mail.

Samtalsstöd
Vi finns här! Präster och diakoner är tillgängliga för samtal. Vi pratar gärna med dig om det som du tycker är viktigt. I dessa tider rekommenderas samtal främst via telefon. Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Barnverksamhet
Förskolan Lilla Prästkragen är öppen som vanligt.

Våra öppna förskolor hoppas öppna igen i någon form efter sommaren.

Sångstund i kyrkan samlas numera utomhus i anslutning till Oscarskyrkan och Olaus Petrikyrkan.

Dop, vigsel och begravning
Dessa förrättningar fortsätter som vanligt men ej med fler än 50 personer samlade. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar även er som tänkt besöka oss att respektera dessa. Undvik kontakt. Sprid ut er i kyrkan. Personer som tillhör en riskgrupp uppmanas att inte delta.

Musik
Konsertverksamheten har haft uppehåll under våren men konserter inför en liten publik kommer ges under sommaren i Djurgårdskyrkan.

Oscarsbiblioteket
Biblioteket är öppet måndagar och torsdagar 14-18. Möjlighet att få böcker hemlevererade kostnadsfritt. Maila biblioteket eller ring under öppettiderna.
Sommaruppehåll, öppnar åter 10 augusti.

Våra bedömningar angående verksamheterna kommer sannolikt ändras i takt med att Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras. Här på hemsidan kommer vi publicera senaste nytt.

Tack för din förståelse.