Hur Covid-19 påverkar vår verksamhet

Vad vi gör för att minimera spridningsrisken

Vi följer utvecklingen i samhället och målsättningen är att så långt det är möjligt ställa om hellre än att ställa in. Vi jobbar för närvarande med att nå ut med fler digitala lösningar. Du som planerat att besöka oss, känner du dig det minsta sjuk ber vi dig stanna hemma.

Kyrkor
Oscarskyrkan och Djurgårdskyrkan är öppna som vanligt med möjlighet till enskild andakt och ljuständning. I Oscarskyrkan finns diakon tillgänglig för samtal måndag-fredag 10-16.

Gudstjänster
Gudstjänstfirandet kommer ta ett uppehåll fr om 2/4. Biskop Andreas Holmberg skriver bl a följande i motiveringen till sitt beslut: Att inte få komma samman och fira gudstjänst är för oss en stor uppoffring, inte minst med tanke på den stundande påsken. Men i kärlek till varandra och våra medmänniskor, och i omsorg om vårt samhälle och det gemensamma bästa, kallas vi som kristna och kyrka nu att avstå detta.

Diakoni
Tisdagarnas öppet hus är öppet som vanligt, däremot utgår soppluncherna samma dag.

Diakon finns tillgänglig i Oscarskyrkan måndag-fredag 10-16. Välkommen in för samtal.

Diakonerna nås också på telefon och mail.

Samtalsstöd
Vi finns här! Präster och diakoner är tillgängliga för samtal. Vi pratar gärna med dig om det som du tycker är viktigt. I dessa tider rekommenderas samtal främst via telefon men diakon finns också tillgänglig i Oscarskyrkan måndag-fredag 10-16. Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Barnverksamhet
Förskolan Lilla Prästkragen är öppen som vanligt.

Våra öppna förskolor har öppet men med nya rutiner. Läs mer

Sångstund i kyrkan har uppehåll.

Dop, vigsel och begravning
Dessa förrättningar fortsätter som vanligt men ej med fler än 50 personer samlade. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar även er som tänkt besöka oss att respektera dessa. Sprid ut er i kyrkan. Undvik kontakt. Personer som fyllt 70 år eller på annat sätt tillhör en riskgrupp uppmanas att stanna hemma.

Konserter och körrepetitioner har uppehåll.

Oscarsbiblioteket
Biblioteket är öppet måndagar och torsdagar 14-18 (dock påskstängt 9 & 13/4). Möjlighet att få böcker hemlevererade. Maila biblioteket eller ring under öppettiderna. oscars.biblioteket@svenskakyrkan.se

Oscarsbibliotekets Vänner ställer in vårens föredrag och bokcirklar.

Seniorverksamhet
Oscars Seniorer ställer in resterande datum av sitt vårprogram.

Kropp och själ
Yoga och Taiji Qigong tar uppehåll tillsvidare.

Våra bedömningar angående verksamheterna kommer sannolikt ändras i takt med att Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras. Här på hemsidan kommer vi publicera senaste nytt.

Tack för din förståelse.