Other languages with Google Translate

Osby pastorat Besöksadress: Östra Storgatan 7 A, 28341 Osby Postadress: Box 174, 28323 Osby Telefon:+46(479)524500 E-post till Osby pastorat

Kyrkomusiker sökes -100%

i Osby pastorat

En av våra organister lämnar pastoratet efter 18 år för nya utmaningar. Därför söker vi i Osby Pastorat en kyrkomusiker. I första hand söker vi en organist, men även sökande med kantorsexamen är välkomna.

Pastoratet består av två församlingar (Osby-Visseltofta och Loshults) och har tre kyrkor, där Osby kyrka är Skånes största landsortskyrka, med tillhörande församlingshem.

I pastoratet bor ca 9 500 personer varav ca 70 % tillhör Svenska Kyrkan. Osby är centralort och där ligger även pastoratets expedition. Vi har ca 40 anställda. Pastoratet har sedan januari 2015 en kristen förskola, Prästgårdens förskola, med plats för 40 barn. Den 7 augusti 2018 startade vi Prästgårdens fritids även det med plats för 40 barn. Likaså har vi ett projekt för människor som hamnat utanför arbetsmarknaden som vi driver med medel från ESF som startades i oktober 2018.

Osby pastorat har en tradition att låta kyrkomusiken ha en viktig plats verksamheten. Förutom den nu utlysta tjänsten finns ytterligare två kyrkomusiker anställda i pastoratet.

Vi försöker vara ett pastorat med ett kreativt förhållningssätt och ser hellre möjligheter än hinder. De senaste åren har vi startat en förändringsprocess för att vara kyrka på nya sätt i den tid vi lever i idag. I pastoratet finns ett rikt gudstjänstliv med mycket sång och musik, många tankar och idéer för hur vi kan utveckla verksamheten för att nå fler med glädjebudskapet om Jesus Kristus. Hela bygden har ett rikt och kreativt musikliv, bra samarbete med musikskolan och musiklivet i stort. Här finns ett gott ekumeniskt klimat.

I tjänsten ingår såväl musikaliskt ansvar för såväl körer, gudstjänster och kyrkliga handlingar vi ser gärna också att du är villig att undervisa musikelever i kyrkorgel. Arbetsuppgifterna kan också i samråd formas efter den sökandes kompetens. Vi söker dig som har en organistexamen eller kantorsexamen och har en god bredd i olika musikaliska genrer och som spelar både efter noter och ackord.

Vi tror att du har en förmåga att skapa kontakter i församlingsarbetet som skapar en atmosfär där många vill känna sig delaktig.

Vi tror dessutom att du har lätt att samarbeta med andra.

Vi har de senaste åren förutom att arbeta med traditionell körverksamhet varje år haft projektkör för att nå nya körsångare. Vår förskola har gett oss en goodwill i samhället där vi fått många nya kontakter. Det ger även en positiv inverkan på musiken i kyrkan. Likaså arbetar vi med ”Messy Church” vilket ger oss möjlighet att förnya gudstjänsten även i familjeperspektivet.

Utformningen av tjänsten kommer att ske i dialog med den som får tjänsten och övriga kyrkomusiker.

I Osby finns goda kommunikationer utmed stambanan med Öresundståg som går en gång i timmen i vardera riktningen mot Malmö resp. Alvesta, samt även Krösatåg med många avgångar dagligen. Krösatågen stannar dessutom i Killeberg, som är den största orten i Loshults församling. Arbetsrum finns i Osby men det finns även en möjlighet att arbeta från Loshult där det finns en kontorsarbetsplats.Vi ser gärna att du bosätter dig i pastoratet, men lämplighet för tjänsten är viktigare än bostadsort.

Körkort B krävs för tjänsten.

Tillträde av tjänsten sker enligt överenskommelse.

Upplysningar och mer information om tjänsten och hur det är att bo och arbeta i Osby Pastorat lämnas av:

Kyrkoherde Hans Eriksson 0479-52 45 02, hans.eriksson@svenskakyrkan.se

Organist Bernt-Ove Kroon 0479-52 45 15, bernt-ove.kroon@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare är Annika Stoltz, Lärarförbundet, 0703-11 93 19, annika.stoltz@kmr.se

Välkommen att komma och träffa oss även innan du söker. Vi betalar gärna dina utlägg för resa till oss när du kommer och träffar oss för att ta reda på mer om tjänsten.

Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev senast den 25 februari  2019 till:osby.pastorat@svenskakyrkan.se alt. Osby pastorat, Box 174, 283 23 Osby