Vi söker gravrättsinnehavare

Här hittar du kartor och listor över alla de kyrkogårdar där vi söker gravrättsinnehavare samt över gravar som är återlämnade. Vi publicerar en ny kyrkogård varje månad här på vår hemsida och i tidningen Annonsnytt-Orust.

Vi annonserar en gång i månaden

De gravar som inte har någon gravrättsinnehavare 6 månader efter senaste gravsättningen kommer successivt att publiceras på vår hemsida varje månad. Gravarna publiceras även i lokaltidningen Annonsnytt Orust som kommer till alla hushåll en gång i månaden. En annons publiceras även i sociala medier och i Stenungsundstidningen.
Har därefter ingen gett sig till känna kommer de gravar som inte har någon gravrättsinnehavare efterhand tas bort. Gravar som blir kulturmärkta samt barngravar kommer att bevaras och skötas av kyrkogårdsförvaltningen. De anhöriga förlorar då möjligheten att själva sköta graven, plantera eller gravsätta nya i graven.

En ny kyrkogård publiceras varje månad