Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan på Orust Besöksadress: Vid Tegneby kyrka, 47397 Henån Postadress: Tegneby 508, 47397 Henån Telefon:+46(304)26400 E-post till Svenska kyrkan på Orust

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vi söker gravrättsinnehavare

Här hittar du kartor och listor över alla de kyrkogårdar där vi söker gravrättsinnehavare samt över gravar som är återlämnade. Vi publicerar en ny kyrkogård varje månad här på vår hemsida och i tidningen Annonsnytt-Orust.

Vi annonserar en gång i månaden

De gravar som inte har någon gravrättsinnehavare 6 månader efter senaste gravsättningen kommer successivt att publiceras på vår hemsida varje månad. Gravarna publiceras även i lokaltidningen Annonsnytt Orust som kommer till alla hushåll en gång i månaden. En annons publiceras även i sociala medier och i Stenungsundstidningen.
Har därefter ingen gett sig till känna kommer de gravar som inte har någon gravrättsinnehavare efterhand tas bort. Gravar som blir kulturmärkta samt barngravar kommer att bevaras och skötas av kyrkogårdsförvaltningen. De anhöriga förlorar då möjligheten att själva sköta graven, plantera eller gravsätta nya i graven. 

En ny kyrkogård publiceras varje månad