Foto: Ikon, Albin Hillert

Whitneys sista sång

Nyhet Publicerad

När våra barn tipsar om en film som de tycker vi borde se, så vet de med säkerhet att det kommer en följdfråga ”Slutar den bra?”

Min fru och jag har ganska lik filmsmak. Filmer ska ha bra handling, vara lagom spännande, gärna bra sång och musik, lite romantik är inte fel och framför allt ska filmen ha ett bra slut. Det sista är vi totalt och rörande överens om. När våra barn tipsar om en film som de tycker vi borde se, så vet de med säkerhet att det kommer en följdfråga ”Slutar den bra?”                                                                

Favoritfilm

En film som länge låg högt upp bland våra favoriter är Bodyguard där Whitney Houston spelar en känd sångerska och Kevin Costner spelar hennes livvakt. Filmen uppfyller väl våra önskemål och Whitney Houstons vackra sång förhöjer verkligen upplevelsen.

I USA kallades hon för ”The voice”. Men det är historia nu. Tragiskt avled hon i februari 2012. Filmen hade ett bättre slut än verkligheten. Eller?

Sista gången hon sjöng offentligt var på en klubb i Los Angeles. Det var bara några dagar före sin död.  Den sång hon då valde att sjunga var ”Yes, Jesus loves me” och vad jag förstår, så menade hon vad hon sjöng.                                          

Whitney som var så nedbruten av svårigheter och droger, hur kunde hon sjunga så? Hur kunde hon tro att hon var älskad av Jesus?

Sången fanns med i hennes repertoar. Vi har den på en skiva hemma, så jag sätter på skivan och lyssnar efter ett svar på frågan. Jag lyssnar och ryser. Det är vackert och sorgligt på samma gång. Första spåret är sången ”I will always love you” och sedan hittar jag sången som jag letar efter.

”Yes Jesus loves me for the Bible tells me so
Jesus loves me this I know For the Bible tells me so
Little ones to him belong They are weak but he is strong”

Ja, Jesus älskar mig, för Bibeln säger så.
Jag vet att Jesus älskar mig, för Bibeln säger så.
De små hör honom till. De är svaga men han är stark.

I sången hittar jag det enkla svaret på frågan hur man kan veta att man är älskad av Jesus, fast livet är som det är. Svaret är ”För Bibeln säger så”.

Hur var det då med hennes slut? Ja, visst var det tragiskt! Det kände hennes familj och alla som tyckte om henne.  Men det finns faktiskt en som trots all tragik, svaghet och misslyckanden kan lova oss ett bra slut.

Kända ord

När fastetiden närmar sig påsken, kommer vi i år i kyrkan att få höra dom kända orden: ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom. För, så står det i Bibeln! For the Bible tells me so!

Åke Wiklund, präst på Orust

Störst av allt är kärleken