Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Babyrytmik

Babyrytmik för barn 0-3 år. Vi sjunger och rör oss till härlig musik! Genom musik och rörelse utvecklas motorik, koordination, balans och det sociala samspelet. Även du som är gravid kan delta, barn i magen mår också bra av musik. Välkommen till en glädjefylld stund i Kyrkans hus i Ellös. Läs mer för mer information och tider.

Mer om Babyrytmik

Forskning visar att barnet även hör i magen och att när de är födda kan de känna igen det man sjungit innan de föddes! Det finns kvaliteter i musiken som har en unik betydelse för barnets utveckling. Musiken når barnet på ett sätt som förefaller alldeles självklart, den går ”rakt in”. Det är som att barnet tänker att ”det här är mitt eget språk.”

Babyrytmik ligger vår pedagog Maria Samuelsson varmt om hjärtat och hon har utbildning i babyrytmik. Hon vill stärka föräldrars självförtroende, att våga sjunga för sitt barn även för den som inte tycker att den kan.

För dig som har större barn så är rytmik även en del i Öppna förskolan på måndagar i Tegneby.

Maria Samuelsson

Svenska kyrkan på Orust