Askgravplats

Vi har askgravplatser på Röra, Stala och Långelanda kyrkogårdar.

ASKGRAVPLATS - SKÖTSELFRITT MEN INTE ANONYMT

Askgravplatser finns på Röra, Stala och Långelanda kyrkogårdar.

En askgravplats är ett alternativ till minneslund för dem som vill ha en skötselfri men inte anonym gravplats. Till varje gravplats hör en gravsten på vilken det monteras en namnplatta av brons. Kostnad för namnbricka är en engångskostnad.

Endast barkurna eller sammetspåse får användas vid gravsättning av aska. Anhöriga är välkomna att delta vid gravsättningen.

Kyrkogårdsförvaltningen sköter och planterar den allmänna planteringsytan. Anhöriga är välkomna med snittblommor i vas, mindre vinterdekorationer och ljus i lykta som kan placeras framför stenen. Enskilda planteringar får inte förekomma.

En urngrav upplåts i 25 år, detta kallas gravrätt. I en askgravplats är gravrätten kopplad till ett obligatoriskt skötselavtal som debiteras dödsboet. Gravrätten går att förlänga och då debiteras en förlängnings- och skötselkostnad för den tiden.

Här finns avtal med beställning av namnplatta att ladda ner och skicka in.

Skickas till: Svenska kyrkan på Orust, Tegneby 508, 473 97 Henån.

Aktuella priser.