Artikelarkiv

Här kan du läsa artiklar som har publicerats i våra olika kanaler. Oftast är det Orusts präster, kommunikatörer eller andra anställda som har delat med sig av sina tankar och kunskaper.

Aktuellt från Svenska kyrkan på Orust

Men vad är skillnaden? Läs Håkan Hellebergs spalt från Västnytt, påsk 2019.

Några tankar till Påsk

Ibland ser jag inte så mycket skillnad på de stora helgerna. Vi får ett stycke välbehövlig ledighet, det kan vara skönt. Mycket är centrerat på mat. Barnen får klä ut sig till påskkäringar och påskegubbar. Vi sätter fjädrar i riset och målar ägg. Men vad är skillnaden? Läs Håkan Hellebergs spalt från Västnytt, påsk 2019.

Vi befinner oss mitt i kristendomens själva centrum! ”Orust”, tänker du kanske nu, ”är det verkligen kristendomens centrum? Vad hände med Kafarnaum, Nasaret, Betlehem – Jerusalem?” Läs hela John Alstersjös artikel här. 2019-04-13 AnnonsNytt.

Utforska påskens mysterium

AnnonsNytt 2019-03-23. Vänner. Jag får ofta höra om undringar som framförs till personer i kyrkorådet eller andra. Oftast hade det nog varit enklare att ringa mig, kyrkoherden, för att få saken utredd. Läs hela Håkans artikeln här.

Kyrkoherden har ordet

AnnonsNytt-2019-03-23. Våra ungdomar är vår framtid. Ja, de är det bästa som finns brukar jag att säga när jag möter föräldrar och konfirmander innan vi startar på hösten. Läs hela Egils artikel här.

En pilgrimsresa

2019-02-27. Från karneval till bot och bikt. Läs hela Patrick Petterson Rydstens artikel i senaste numret av AnnonsNytt här

Tid att fasta - varför?

Annikas recept

Annika Stålendahl, församlingshemsvärd i Kyrkans hus i Henån tipsar om några goda recept. Dessa maträtter har serverats på kyrkans gemenskapsluncher, men de passar utmärkt i flera sammanhang. Annika har även fotograferat maträtterna så att du kan inspireras av de vackra dekorationerna.

2019-01-30. Det är en glad stämning på terminsstarten av öppna förskolan i Kyrkans hus i Henån när 10 barn och 6 föräldrar samlas på fredag förmiddag den 18 januari. Läs hela artikeln från Annonsnytt och se vilken tid och plats för öppen förskola som passar dig.

Välkommen till kyrkans öppna förskola

2019-01-30. Efter slutfasen av jultiden kan det kanske vara på sin plats för en utvärdering. Hur var din jul? Tycker du att du kom närmare Kristus? Eller, rättare sagt, ville du komma närmare Kristus? Läs hela Håkan Hellebergs artikel från Annonsnytt här.

Att följa Kyrkoårets rytm

2019-01-10. Vilken respons vi har fått på annonseringen efter anhöriga till de gravsatta på våra kyrkogårdar! 100 nya gravrättsinnehavare har kommit in under hösten och fler är på väg. Här kan du få en inblick i vad som har skett hittills och vad som händer under våren.

100 nya gravrättsinnehavare

Jul jul strålande jul

Artikel från Västnytt 20 december. Det är något alldeles speciellt med jul. Ja, detta oavsett om vi är kristna eller ej. Jag tror att julen fyller en funktion i våra liv som är djupare än vi tror. Läs hela Håkan Hellebergs julhälsning här.