Orsa församling söker Kyrkomusiker 50%

Kyrkomusiker 50%

Församlingen söker dig som är kyrkomusiker eller på annat sätt är lämplig och meriterad för tjänsten och som vill bredda och utveckla musiken i gudstjänsterna och det övriga församlingslivet.

I tjänsten ingår att medverka i och leda församlingssången vid gudstjänster och kyrkliga handlingar. Att ge spellektioner och att lyfta fram och inspirera musikintresserade i församlingen är också en del av uppdraget.

I församlingen finns två vuxenkörer och en barnkör. Att leda barnkören ingår i denna tjänst nu. Vid Några gånger per år framförs några större verk eller musikgudstjänster vilka båda musikerna hjälps åt med. Kyrkomusikerna planerar tillsammans församlingens musikverksamhet.

Arbetsplatserna är Orsa respektive Skattunge kyrka samt Ljusets kapell och Hornberga kapell. Därtill sker sommarens tjänstgöring på gudstjänster på fäbodarna i församlingen och då ofta i samverkan med lokala spelmän och kvinnor.

Du blir en del av ett litet och kompetent arbetslag med god stämning och gott samarbete. I Orsa församling råder en bra arbetsmiljö som präglas av öppenhet och gemenskap.

Orsa församling söker vara en attraktiv arbetsgivare som upprätthåller respekt för allas lika värde, erbjuder goda möjligheter till friskvård och främjar kompetensutveckling.

I Orsa bor ca 6 900 personer varav 60% är kyrkotillhöriga. Här är hjärtat av Dalarna med fantastisk natur, trevliga människor, goda fritidsmöjligheter och en rik musiktradition. Här kommer du att trivas!

Sista ansökningsdag:
15 juni, vi prövar ansökningarna löpande

Med din ansökan önskar vi:
- ett brev med beskrivning av dig själv och varför du söker tjänsten
- ett enkelt cv med dina erfarenheter som församlingsmusiker
- en förteckning med tre referenspersoner

Frågor kan du ställa till:
Roland Söderberg, kh, tel 076-695 24 90,
e-post roland.soderberg@svenskakyrkan.se