Foto: Maria Borgehammar

Kom och jobba i Nätra och Sidensjö församlingar

Vi söker både församlingsherde och diakon

En präst håller fram en nattvardskalk.

Vi söker Församlingsherde

Till församlingarna i Nätra och Sidensjö

En diakon håller en annans hand i sina händer. Ett stearinljus med kristusmonogram brinner på bordet mellan dem.

Vi söker Diakon

Till församlingarna i Nätra och Sidensjö

Om oss

Som en del av Höga kusten kan Örnsköldsviks södra pastorat erbjuda en storslagen natur och miljö med möjlighet till upplevelser i alla former och under alla årstider. Geografiskt sträcker sig pastoratet från havet in mot fjällen, dessutom tar Botniabanan oss snabbt till närliggande kuststäder.
Örnsköldsviks södra pastorat bildades den 1 januari 2022 bestående av de sju församlingarna Själevad, Mo, Björna, Nätra, Sidensjö, Anundsjö och Skorped. Med cirka 23 000 medlemmar och drygt 100 anställda är vi det största pastoratet i Härnösands stift.
Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar.

Nätra och Sidensjö är grannförsamlingar med knappt två mils mellanrum. Arbetslaget, som omfattar cirka 15 personer, leds av den gemensamma församlingsherden. Till detta kommer engagerade församlingsbor, förtroendevalda och frivilliga.
Vi värnar om människors vardagsverklighet, mitt i livet. Vi vill att vår kyrka ska vara en naturlig samlingspunkt för människor i alla åldrar och att gudstjänsten i dess olika former ska vara det nav som binder ihop våra olika vardagsverksamheter. Gudstjänster hålls i våra kyrkor i Nätra, Sidensjö och Köpmanholmen samt även på de vackra öarna Ulvön och Trysunda.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss därför kontakt med säljare av annonser och rekryteringstjänster.