Ett par kvinnor sitter på golvet och klappar händerna och sjunger.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Församlingsassistent

Nyhet Publicerad Ändrad

Till församlingarna i Björna och Mo

Söker du ett omväxlande arbete där du får möta människor? Vill du arbeta med barn och ungdomar i Svenska kyrkan? Vi söker nu en församlingsassistent (100 procent) som ska arbeta med barn och unga, dela deras livsvillkor och ge dem en trygg mötesplats. 

Som församlingsassistent arbetar du nära våra pedagoger men också självständigt. Vi förutsätter att du är initiativrik, har god social kompetens, ett flexibelt arbetssätt och uppskattar samarbete. 

Dina främsta arbetsuppgifter består av att arbeta i församlingarnas barn-, ungdoms- och familjeverksamhet. 

Just nu befinner vi oss i ett förändringsskede där arbetslagen i Björna och Mo församlingar förs samman under samma arbetsledning, därmed kommer samarbetet att utvecklas och som församlingsassistent kommer du att arbeta på bägge arbetsplatserna.

Vi ser fram emot att utveckla dagens verksamhet och delvis hitta nya arbetssätt i mötet med våra unga församlingsbor. Här ser vi dig som en kreativ kraft som gillar att finna nya möjligheter.

Du är förankrad i Svenska kyrkans tro och liv och har en personlig kristen tro. Du har relevant utbildning på gymnasienivå och erfarenhet av att arbeta med barn. Musikalisk kompetens är en stor fördel i arbetet. 

Tjänsten förutsätter att du har grundläggande datorvana liksom körkort och tillgång till egen bil.

Vi erbjuder ett intressant arbete på en trivsam arbetsplats med god laganda. 

Tillträde: 2022-08-01 eller enligt överenskommelse.

Om oss

Björna och Mo församlingar finns tre respektive två mil utanför centrala Örnsköldsvik. I vardera församlingen bor cirka 1 000 personer. I våra arbetslag är vi i dagsläget totalt tio medarbetare som hjälps åt vid behov. Till detta kommer engagerade församlingsbor, förtroendevalda och frivilliga.  Vi värnar om människors vardagsverklighet, mitt i livet. Vi vill att vår kyrka ska vara en naturlig samlingspunkt för människor i alla åldrar och att gudstjänsten i dess olika former ska vara det nav som binder ihop våra olika vardagsverksamheter.  

Kontakt

Välkommen att kontakta församlingspedagog Linnea Irwin 0660-846 07 eller kyrkoherde Peter Persman, 0660-594 11 (se nedan).

Fackliga företrädare
KyrkA: Rolf Nordström tel. 070 591 56 09
Vision: Robert Nordlund tel. 0730-72 72 19

Ansökan

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV, senast den 29 maj 2022 via e-post till

ornskoldsviks.sodra.rekrytering@svenskakyrkan.se

 

Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och avböjer erbjudanden om rekryterings- eller annonstjänster.