En kvinnlig präst i svart och med rosa kofta står i en öppen kyrkport. Hon håller upp armen i en välkomnande gest.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Komminister

Anundsjö och Skorpeds församlingar

Vi söker en komminister (100 procent) till våra församlingar Anundsjö och Skorped.

I en vacker och levande landsbygd är Anundsjö och Skorpeds församlingar ”kyrkan i bygden”. Vi lever med närhet till såväl fjäll som kust och med en svindlande natur runt knuten. Vårt arbete präglas av ett stort engagemang hos såväl medarbetare, förtroendevalda som ideella. Visst vill du bli en del av vårt arbetslag? 

Som komminister blir du en viktig del av det gemensamma arbetslaget på cirka tio medarbetare. Arbetet leds av vår församlingsherde och präglas av ett gott samarbete och eget ansvar, vilket vi tror är både utvecklande och skapar en trivsam arbetsmiljö. 

En viktig uppgift du kommer att ha är att arbeta med konfirmander där vårt goda samarbete med skolan är en stor resurs. Gudstjänster och kyrkliga handlingar är också en viktig del av arbetsuppgifterna.

I våra församlingar finns mycket god verksamhet att bygga vidare på men också utrymme att låta dina gåvor och styrkor få forma arbetet. Vi söker dig som har en personlig mognad, är trygg och stabil. Du har god samarbetsförmåga och har lätt att skapa och vårda goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga, ett stort engagemang och uppskattar att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har Jesus och evangeliet om honom i centrum.

Anundsjö och Skorpeds församlingar ligger i sydvästra delen av Örnsköldsviks kommun. Inom församlingarna bor drygt 4 000 personer varav cirka 80 procent är kyrkotillhöriga. Verksamheten präglas av ett rikt musikliv, ett växande barn- och ungdomsarbete och ett viktigt diakonalt arbete, där asylmottagningen är en viktig angelägenhet. Sedan många år finns också ett nära samarbete med EFS liksom med ortens frikyrkor. 

ANSÖKAN

Vi behöver din ansökan senast den 26 februari. Observera att rekrytering sker löpande. 

Ansökan via e-post till ornskoldsviks.sodra.rekrytering@svenskakyrkan.se

    Vid berättar gärna mer om tjänsten och om pastoratet, välkommen att kontakta Peter och Petter.

  • Peter  Persman

    Peter Persman

    Örnsköldsviks södra pastorat

    Kyrkoherde, Präst

FACKLIGA KONTAKTPERSONER

Håkan Stiberg, KyrkA tel 070-224 78 43
Erik Bjermqvist, Vision, tel 073-337 77 67