Kvinna i grönblommig klänning som har hörlurar på sig och lyssnar på något i sin mobil
Foto: Charlotte Nordin

Mina bästa poddtips

Charlotte Nordin, församlingspedagog listar här sina favoritpoddar.

Jag lyssnar på väldigt många olika poddar. Jag älskar poddar och är ständigt på jakt efter nya. Formatet är perfekt och det finns så mycket intressanta program och teman att ta del. 

Här kommer min favoritlista på nio poddar, utan inbördes ordning, som du kan spendera sommaren med. Klickbara länkar i rubriken:

Helt ärligt med Sebastian Stakset -
Få människor har gjort resan som Sebastian Stakset gjort. Känd från Kartellen, rån, knark och vapenbrott - via fängelsestraff- till ett liv med Jesus. Han möter personer i ett ärligt samtal om livet, vändpunkter, mörker och ljus. Många starka berättelser vill jag lova. Favoritavsnitten är med Sanna Lundell, Ola Rapace och Magnus Hedman. 

Martinson möter - En alldeles ny podd med Mattias Martinson, evangelist och lovsångsledare. Här bjuder han in spännande och tongivande gäster och samtalar avslappnat om tro, liv, passioner, och brottningskamper. Första gästen ut är Tomas Sjödin, som är en av mina främsta förebilder. Den här podden lovar gott!

Lära från lärda, en bok en författare –
Varje avsnitt handlar om en ny fackbok och dess författare intervjuas av Fredrik Hillerborg. Man lär sig många bra saker och får ett nerkok på vad boken handlar om. Gillar särskilt avsnitten Sverige och svenskarna med Gillis Herlitz och Integration bortom känsloargument med Mustafa Panshiri. 

Integrationspodden (som under sommaren heter Sommar med Just Arrived) - Det här är en podd med djupdykning i ämnet integration, något som ligger mig varmt om hjärtat. Många intressanta, inspirerande och lärorika samtal. 

Resan hit - Yasmine Sateei Berns möter personer med utländska rötter där vi får lyssna till deras historia, resan hit, där de står idag. Vad har fått dem att kämpa för att nå sina mål och drömmar? 

Dagens människa - Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar. Lättsamt men ändå seriöst. 

Allt du velat veta - Det här är en populärvetenskapliga podcast, en snabb och rolig väg till kunskap och allmänbildning. Ett ämne, en expert, en knapp timme. 

Prata till punkt med ärkebiskopen - Det här en podd med Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén. Inbjuden gäst och samtal om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället. Samtalet med Mark Levengood var så fint och jag vill också rekommendera avsnittet med Emanuel Karlsten som handlar om sociala medier. 

Söndagsintervjun - Riktigt bra intervjuer av Martin Wicklin som inte tvekar att ställa obekväma frågor till sina gäster. Han har intervjuat många intressanta gäster; Vad sägs till exempel om Anders Tegnell, Anders Aborelius och Hedi Fried. 

Acast app för poddar på Google Play finns HÄR
Acast på Appstore för iPhone finns HÄR