Lillkyrkan

Örnsköldsviks församling är till för alla människor, små som stora. För att kyrkan och gudstjänsten ska kännas barnvänlig har vi inrett en plats för lek och pyssel längst fram i kyrkan. Välkommen att fira gudstjänst, vuxna och barn tillsammans!

"Lillkyrkan"

”Låt bar­nen kom­ma hit till mig och hind­ra dem in­te: Guds ri­ke tillhör såda­na som de"

Lukas 18:16

Att vara barn och sitta tyst och still i kyrkbänken under en gudstjänst är inte det mest naturliga. Svenska kyrkan Örnsköldsvik vill att barnfamiljerna ska känna sig hemma och välkomna i kyrkan och i gudstjänsten. Därför har vi "Lillkyrkan", en öppen lekplats längst fram i kyrkan förstås, där barn och föräldrar har möjlighet att sitta skönt och pyssla och samtidigt vara delaktiga i gudstjänsten.