Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

ÖRKELLJUNGA PASTORAT Besöksadress: Prästgatan 1, 28634 Örkelljunga Postadress: Box 30, 28621 Örkelljunga Telefon:+46(435)50014 E-post till ÖRKELLJUNGA PASTORAT

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

PRO-kören

Glädjespridare i Skånes Fagerhult

Historik:
PRO-kören i Skånes Fagerhult bildades 1989. De var då 13 medlemmar utan ackompanjerande instrument. På grund av ohälsa hos dåvarande ledare, upphörde körens aktivitet under en begränsad tid.
Vad hände sedan?
Hösten 1990 blev jag (Anna-Lena Lundkvist) tillfrågad om jag, tillsammans med min gitarr, ville överta ledarskapet av PRO-kören. Jag bad om några dagars betänketid, men efter moget övervägande lovade jag att göra ett försök. Detta "försök" har kommit att vara i snart 18 år och är något som jag under alla dessa år inte har ångrat en enda sekund. Det är, näst efter familjen, , det finaste jag har upplevt under min livstid. Under alla dessa år har inte den minsta tillstymmelse till till ovänskap inom kören förekommit, vilket jag noterar med största tacksamhet. Vi är som en stor familj. Det har ett ovärderligt socialt värde.
I en tidningsartikel från den 15 juni 1993 står det, med stor överskrift:
 PROKÖREN SPRIDER GLÄDJE
Vad händer idag?
Att sprida glädje har alltid varit, vad vi inom kören har strävat efter. Man har ibland frågat oss om hur stort gage vi begär. Då svarar vi: "Vi vill ha en kopp kaffe med eventuell kaka." Pengar kommer aldrig på tal, varken nu eller i framtiden. Att se att vi gläder de som hör på oss och uppskattar det de hör är vårt gage. Det betyder mer för oss än hur stora penningbelopp som helst.
Vi underhåller på olika vårdhem både i och utanför Skånes Fagerhult; på PRO-föreningens möten; på olika föreningar som har fått "smak för oss". Vårdhem i Knäred, Hishult och Örkelljunga kan nämnas. För närvarande är antalet körmedlemmar 16 stycken vilket jag tycker är lagom.
Det är den stora sångglädjen som räknas!!
För att nå mig och beställa underhållning:
Ring 0433/50129 eller arbetet 0433/30530
ÖNSKAR ATT VI SES
ANNA LENA LUNDKVIST