Foto: Emilia Lindstrand-IKON

Vuxen i Härlanda

Möjlighet till samtal och möten - och gemenskap som värmer inuti. Välkommen till Härlanda församling.

Nytt hösten 2021:

Samtal, tro och liv:

Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.

Djupmeditation.

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Hösten 2021 är du åter välkommen till djupmeditation i Härlanda kyrka på torsdagar, med start 16/9.

En uppslagen bibel där sidorna i mitten är vikta som ett hjärta. Rummet är upplyst av ett stearinljus.

Lectio Divina .

Välkommen att fira mässa med efterföljande bön och samtal i Härlanda kyrka. Start 1/9 2021.

Vuxenkonfirmation.

Vill du bli döpt och/eller konfirmerad – som vuxen? Är du kanske redan både döpt och konfirmerad, men skulle vilja fördjupa dina kunskaper? Längtar du efter att få reflektera runt kristen tro och tradition, som vuxen, utifrån dina egna erfarenheter och förutsättningar? Välkommen till samtal om tro och liv, enskilt eller i grupp! Info: Eva Gripenby

Gemenskap och engagemang

En vit kaffekopp med texten "Begin".

Onsdagsgemenskap

Onsdag 8 september startar vi onsdagsgemenskap, höstupplagan, i Härlanda församlingshem. Varmt välkommen!

En gitarr i en fåtölj.

Sångkuren / Samtal om musik

Allsång, musik och goda samtal med gitarrist Peter Johansson. Härlanda församlingshem, Vidkärrssalongen Onsdagar kl 12.45, start 8/9. Kom gärna tidigare: Onsdagsgemenskap från kl 11.45 med smörgås och kaffe/te. På grund av rådande restriktioner gäller ett begränsat antal deltagare.

En rad av böcker fotade underifrån så att bara sidorna syns.

Bokläsning

Vill du läsa en intresseväckande, aktuell, bok och sedan samtala om den utifrån livsnära teman? Välkommen med! Vi lånar runt böckerna och när alla läst bestämmer vi träff och pratar om denna. För mer info, kontakta diakon Maria 0705-648030 maria.lofdahl@svenskakyrkan.se

Härlandakretsen

Grupp för gemenskap och handarbete. Vi bidrar till olika välgörande projekt när vi stickar eller handarbetar på andra sätt. Välkommen med i vår härliga grupp! Inga särskilda kunskaper krävs. Måndagar jämna veckor klockan 13-15 Info om startdatum hösten 2021 kommer Info: Maria Löfdahl.

Ideell medarbetare

Ett viktigt engagemang i stort och smått. Vad vill du hjälpa till med i Härlanda församling?

En flicka står med en säck bland sopor.

Internationellt engagemang

Mänskligheten lever under samma himmel. Alla har rätt till ett värdigt liv. I Härlanda församling finns den internationella gruppen som vill bidra till ett bredare perspektiv.

Logotyp Frivilligcentralen Knuten: Härlanda kyrka i bakgrunden och i förgrunden en solros.

Frivilligcentralen Knuten

På Råstensgatan 4 hittar du Frivilligcentralen Knuten - en öppen mötesplats för alla i hjärtat av Kålltorp.