Foto: Emilia Lindstrand-IKON

Vuxen i Härlanda

Möjlighet till samtal och möten - och gemenskap som värmer inuti. Välkommen till Härlanda församling.

Aktuellt:

En pappa bär på två barn, ett äldre barn går framför.

ABC Föräldraträffar

Vill du få inspiration och stöd i ditt föräldraskap? 25 augusti startar en digital kurs för dig som är förälder med barn i åldern 3-6 år.

Samtal, tro och liv:

Närbild på två händer som sträcks upp mot himlen.

Tro och liv - samtal hösten 2022

LÄNGTAR du efter att få mer kunskap och samtala om kristen tro? Välkommen till en samtalsgrupp i Härlanda där vi tillsammans har möjlighet att upptäcka, fördjupa och fundera kring vad kristen tro är. Det finns platser kvar - anmäl dig nu!

Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.

Djupmeditation

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Välkommen till djupmeditation i Härlanda kyrka.

En hand sträcker sig ut mot soluppgången.

Lectio Divina

Välkommen att fira mässa med efterföljande bön och samtal i Härlanda kyrka.

En hand håller ett litet löv upp mot höstsolen.

Endagsretreat 22/10

Välkommen att delta i en tyst och stilla dag i Härlanda församling. Rubriken för dagen är "Ge mig en tro som föder livsmod och hopp".

Vy över Marstrandsön.

Marstrandsretreat 24/9

”Kom, så ska ni finna vila för er själ” - en tyst och stilla dag på Marstrand. Retreaten är nu fulltecknad.

Vuxenkonfirmation

Vill du bli döpt och/eller konfirmerad – som vuxen? Är du kanske redan både döpt och konfirmerad, men skulle vilja fördjupa dina kunskaper? Längtar du efter att få reflektera runt kristen tro och tradition, som vuxen, utifrån dina egna erfarenheter och förutsättningar? Välkommen till samtal om tro och liv, enskilt eller i grupp! Info: Eva Gripenby

En grupp människor vandrar längs en stig genom skogen.

Pilgrimsvandring 30/10

Välkommen att pilgrimsvandra i höstens tid tillsammans med Härlanda och Örgryte församlingar. Vi vandrar i Bokedalens naturreservat i Jonsered.

Gemenskap och engagemang

En skål med potatissoppa, med servett, sked och några potatisar bredvid.

Sopplunch i Härlanda

Välkommen till sopplunch i Härlanda, onsdagar kl 11.45. Stanna gärna kvar på Sångkuren efteråt. Höststart 7/9.

En gitarr i en fåtölj.

Sångkuren

Allsång, musik med gitarrist Peter Johansson. Härlanda församlingshem, Vidkärrssalongen, onsdagar kl 12.45. Kom gärna tidigt och var med på sopplunchen!

En rad av böcker fotade underifrån så att bara sidorna syns.

Livsviktig läsning

Vill du läsa en bok och samtala med andra om den utifrån existentiella teman? Välkommen med! Vi bestämmer böcker och datum för samtal utifrån deltagarna. Intresserad? Kontakta diakon Maria 0705-648030 maria.lofdahl@svenskakyrkan.se

Härlandakretsen

Sykretsen där vi handarbetar för välgörande ändamål, har en andakt och fikar tillsammans. En viktig pusselbit i församlingens engagemang för internationell solidaritet. Inga särskilda kunskaper krävs. Välkommen med! Måndagar ojämna veckor klockan 13-15. Info: Maria Löfdahl.

Ideell medarbetare

Ett viktigt engagemang i stort och smått. Vad vill du hjälpa till med i Härlanda församling?

En flicka står med en säck bland sopor.

Internationellt engagemang

Mänskligheten lever under samma himmel. Alla har rätt till ett värdigt liv. I Härlanda församling finns den internationella gruppen som vill bidra till ett bredare perspektiv.

Logotyp Frivilligcentralen Knuten: Härlanda kyrka i bakgrunden och i förgrunden en solros.

Frivilligcentralen Knuten

På Råstensgatan 4 hittar du Frivilligcentralen Knuten - en öppen mötesplats för alla i hjärtat av Kålltorp.