Meny

Vigsel i Örgryte gamla kyrka

Örgryte gamla kyrka är en av de populäraste vigselkyrkorna i Göteborg. Här hittar du information om vigseltider och hur du gör för att boka.

På grund av risken för smittspridning har Örgryte pastorat beslutat att tillsvidare stänga Örgryte gamla kyrka för vigslar, gudstjänst och andra förrättningar. Detta på grund av att kyrkan är trång, vilket gör det svårt att hålla avstånd. 

För er som vill boka vigsel fr.o.m. september hösten gäller med reservation att Örgryte gamla kyrka kan öppnas. Om kyrkan blir fortsatt stängd blir ni istället erbjudna en annan kyrka. Vigseltider för 2021 släpps den 7 september 2020. 

Bra att veta 

Vigseltider

I mån av plats har vi vigseltider på lördagar kl 12.30, 14.00, 15.30 och 17.00.

Vigseln beräknas ta ca 30 minuter och gästerna har möjlighet att komma in i kyrkan ca 30 minuter före vigseln. Det är viktigt att ni håller tiden för vigseln eftersom vi vanligtvis har flera vigslar samma dag. 

Antal gäster

Kyrkan har plats för upp till 200 personer. Senast en vecka före vigseln vill vi att ni hör av er till Örgrytes församlingsexpedition på telefon 031-731 83 16 och lämnar besked om hur många gäster ni blir, samt om ni ska använda församlingens psalmböcker eller har egna tryckta psalmkort.

Dekorationer i kyrkan

Av praktiska och tidsmässiga skäl är det inte möjligt för er att smycka kyrkan själva. Församlingen ombesörjer däremot blomsterarrangemang på altaret och buketter längs mittgången. 

musik i kyrkan

Vid vigsel i Svenska kyrkans ordning har du tillgång till musiker och kyrkans instrument. Normalt ingår in- och utgångsmusik, 2 eller 3 psalmer, samt ev. solosång i vigseln. Ta gärna hjälp av tjänstgörande musiker för att välja musik. Pastorsexpeditionen kan hjälpa er att komma i kontakt med rätt person. För ytterligare information om digital musik - se riktlinjer för musik i kyrkan

vad får man kasta?

Det är tillåtet att kasta ris och frön. Konfetti eller strössel av metall är inte tillåtet.