Unga personer sitter avslappnat i en soffa.
Foto: Magnus Aronson/Ikon

Ungdom i Härlanda

Spännande frågeställningar under konfirmationsåret. Skönt häng i Vardagsrum1. Möjlighet att bli ung ledare. Eller chatta med en vuxen om vad som helst. Det erbjuder Härlanda församling hösten 2021.

Vardagsrum1 (PW och AW)

Är du mellan 15-20 år och tycker om att hänga med andra i samma ålder? Kom och häng tillsammans med oss i vårt vardagsrum.

Här hänger vi, spelar spel, bakar, leker, umgås och självklart finns alltid något att äta. De som är med i gruppen är de som är med och bestämmer vad vi ska hitta på. Precis som kyrkans vardagsrum för alla unga som vill vara med.

Vardagsrum1 är öppet på onsdagar mellan 14.30–22.00 (med uppehåll mellan 17.00–19.00)

PW (Pre work): 14.30-17.00 Stunden då du kan komma hit och hänga mellan skolan och när din verksamhet startar. Här finns något att äta och enkla aktiviteter du kan göra själv.

AW (After work): 19.00-22.00 Stunden efter verksamheten då vi gemensamt hittar på roliga saker, pratar om olika teman eller hittar på olika aktiviteter. Självklart finns det något att äta även nu. Kl 21.30 rundar vi av kvällen med en enkel andakt.

Konfirmation i Härlanda församling:

Ung Ledare

Nykonfirmerad och sugen på att testa på hur det är att vara ledare? Då kan du vara med som Ung Ledare i Härlanda församling. I år startar vår nya satsning "I lärjungarnas fotspår" - en ledarutbildning som tar sats och steg genom tid och rum.

Med Jesus och lärjungar som utgångspunkt bygger vi en ledarutbildning du kan ha användning av i nutid och framtid.

Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Som Ung Ledare är du en förebild för konfirmanderna och har ett särskilt ansvar. Det är oftast väldigt givande och ger dig möjlighet att växa och utvecklas, och även hjälpa andra till samma sak.

Som Ung Ledare hos oss är du med på konfirmandernas träffar, men du har också egna träffar där du får utbildning i ledarskapets olika sidor, uppgifter och uppdrag. Tillsammans med dina handledare jobbar ni i team runt konfirmanderna och ser till att erbjuda ett konfirmandår utan dess like.

Ledarutbildningen består av teori och praktik och efter avslutad utbildning får du ett intyg som är utmärkt att använda som grund i ett cv. Dina handledare kanske dessutom kan ställa upp som referenser när du söker ditt första sommarjobb?

Vill du anmäla dig eller veta mer? Kontakta Sofia Stensby.

Prata med en vuxen:

Kontakt: