Psykiatrin

I samarbetet med vårdpersonal vill vi belysa livsfrågornas plats och uttrycksformer när man drabbas av psykisk ohälsa

Sjukhuskyrkan i psykiatrin har kunskap om hur psykisk sjukdom och ohälsa påverkar livet, både hos den som drabbas och för de närstående.

All sjukdom väcker frågor. Så även psykisk sjukdom. Varför? Hur skall det gå? Kommer jag att orka? Vad kan hjälpa?

Vanliga frågor till sjukhuskyrkan:

Vad kan man prata om? - Du bestämmer vad du vill prata om. Dina behov styr samtalet.
Behöver man ha en tro? Du behöver inte ha en tro för att samtala med oss. Vi som arbetar i sjukhuskyrkan har en kristen tro och erfarenhet av att Gud är med oss i livet, både i glädje och sorg. Du avgör vad du behöver prata om.
Vad kostar det? - Det kostar ingenting för dej.

Hur kan du kontakta oss?

Andaktsrum och samtalsrum
finner Du vid D3, intill avd 363 i PK-huset, Journalvägen 5. Andaktsrummet är öppet dagtid.

Med anledning av rådande situation med coronavirusets spridning firar vi tillsvidare inga gudstjänster i andaktsrummet.

På PK-Östra Sjukhuset kan du träffa:
Birgitta Fält, assistent, tfn 0707-80 77 02
Anne Liisasdotter, präst, tfn 0702-17 38 10