Undervisning och bus - också digitalt

När de fysiska träffarna har uteblivit flyttar många grupper online. Härlandas konfirmandgrupp har träffats digitalt sedan coronautbrottet. - Den digitala omställningen har fungerat väldigt bra. Det är lika hög närvaro som tidigare, säger församlingspedagog Sofia Stensby.

Novalie, Isabelle, Melina och Klara är unga ledare i Härlandas konfirmandgrupp. Konfirmationen fortsätter - även i en vardag som inte är som den brukar.

- Att träffa konfirmanderna online är jätteroligt och mycket bättre än att stoppa träffarna helt, säger Klara.
- Jag saknar att inte kunna säga hej i verkligheten eller ge en kram, men det har fungerat över förväntan! tycker Novalie.

För att prata om digital konfirmation träffar jag unga ledarna - också digitalt. Bild: Karolina Braun

Och kreativitet saknas inte. En redovisning om Jesu liv fyllde det digitala forumet med musikframträdanden och dramatiseringar i gosedjursmiljö. Lekarna har bytts ut till onlinespel och quiz. Även buset har flyttat in digitalt. En virtuell bakgrund kan plötsligt dyka upp istället för någons vanliga sovrum, berättar församlingspedagog Sofia Stensby.

- Den digitala omställningen har fungerat väldigt bra. Det är lika hög närvaro som tidigare. Jag vill fokusera på det positiva och tycker om att anpassa mig efter situationen och hitta lösningar, säger Sofia.

Text: Karolina Braun