Foto: Jon Tyson/Unsplash

Här kan du läsa publicerade artiklar och reportage från Örgryte pastorat.

En person tittar på sin mobil.

En trygg vuxen på nätet

Den digitala världen är ingen motpol till den fysiska utan är här för att stanna. Det menar Sofia Stensby församlingspedagog i Härlanda, som vill vara en trygg vuxen på nätet för ungdomar.

En man och en kvinna står vid delikatessdisken i en mataffär.

Möjliggör en riktig jul

En jul med klassisk julmat är för många en självklarhet. Men alla har inte råd med ett dignande julbord. I snart tio år har Svenska kyrkan och ICA Kvantum Munkebäck haft ett samarbete med julkassar som delas ut till människor i utsatthet och ekonomiska svårigheter.

Söndagen 20 september mottog Härlanda församling märkningen Regnbågsnyckeln. Här finns ett inlägg om vår syn på de demonstranter som stod utanför kyrkan efter gudstjänsten.

Regnbågsnyckeln i Härlanda

En kvinna i ansiktsvisir öppnar en dörr på sjukhus.

Samtal bakom visiret

Hur förmedlar man trygghet när man själv svettas i full skyddsutrustning? Och hur kommunicerar man när halva ansiktet är dolt bakom ett visir? Coronapandemin har förändrat yttre förutsättningar för Sjukhuskyrkan på Östra sjukhuset, samtidigt som uppdraget ändå är sig likt.

Aktuellt från Örgryte pastorat