Foto: Stefany Andrade/unsplash.com

Musiken i Örgryte

Församlingen har ett rikt musikliv, med bl.a. sex körer och flera kända orglar. Aktuellt musikprogram hittar du i kalendern nedan.

Musiken har en central plats i kyrkans verksamhet, som bön och tillbedjan vid gudstjänster, i den gemensamma sångens gemenskap, och i mer konsertanta sammanhang. I Örgryte församling är vi angelägna att förvalta - och förnya - en lång tradition av levande kyrkomusik. Musiken är ett uttryck för bön och tillbedjan och ger alla möjlighet att delta i sånglig gemenskap. Men kyrkan har också användning för mer konsertant musik; kantater, instrumentalmusik och orgelmusik. Församlingens egna musiker, liksom ofta körer, deltar i alla dessa olika typer av musikalisk verksamhet.

I höstfärger - konsert 9/10

Upplev musik som lyser upp i höstmörkret och en stämningsfull kväll tillsammans med Polisens Musikkår i Göteborg. Dirigent Magnus Jönsson Örgryte nya kyrka 9 oktober kl 18.00. Fri entré

Körer

I Örgryte församling finns körer för olika åldrar, både för sångvana och nybörjare.

Orglar

Örgryte församling har förmånen att kunna använda en rad utmärkta instrument i sina kyrkor.

Solljus reflekteras i en kyrkorgels pipor.

Musik i Göteborg

Nu är det enklare för dig att hitta din nästa musikupplevelse. Kyrkorna i Göteborg har en gemensam kalender med konserter och musikevenemang nära dig.