Musiken i Örgryte

Församlingen har ett rikt musikliv, med bl.a. sex körer och flera kända orglar. Aktuellt musikprogram för våren 2020 hittar du i kalendern nedan.

med anledning av coronapandemin

Kyrkans gudstjänster är öppna men med restriktioner. Vi ber alla att visa hänsyn, att hålla avståndet och hålla sig hemma vid förkylningssymptom. Den som tillhör en riskgrupp behöver också iaktta försiktighet och bör stanna hemma. Mer information om verksamhet hittar du i kalendern.  Läs mer om hur vi vill begränsa smittspridning här

Musiken har en central plats i kyrkans verksamhet, som bön och tillbedjan vid gudstjänster, i den gemensamma sångens gemenskap, och i mer konsertanta sammanhang. I Örgryte församling är vi angelägna att förvalta - och förnya - en lång tradition av levande kyrkomusik. Musiken är ett uttryck för bön och tillbedjan och ger alla möjlighet att delta i sånglig gemenskap. Men kyrkan har också användning för mer konsertant musik; kantater, instrumentalmusik och orgelmusik. Församlingens egna musiker, liksom ofta körer, deltar i alla dessa olika typer av musikalisk verksamhet.