Foto: Stefan Nyholm

Musik i Sankt Pauli

”… tala till varandra med psalmer och hymner och andlig sång. Sjung och spela för Herren av hela ert hjärta…”

Välkommen att ta del av musiklivet i Pauli!

Onsdagar kl 12.00 Middagsbön med musik
Söndagkvällar kl 18 Musikgudstjänster och konserter.

Alla musikgudstjänter streamas och sänds här .

Vi tar inte betalt för något av musikutbudet i Sankt Pauli, men var gärna med och stötta Networks arbete bland romer i Arad, Rumänien
Swish 123 209 65 43 (mottagare Musikverksamheten)

Evensong

Aftongudstjänst i anglikansk tradition med Sankt Pauli kyrkokör under ledning av Nóra Johansson Abaffy.

Sankt Pauli kyrka 9 oktober kl 18.00

Dona nobis pacem

Musikgudstjänst med Sankt Pauli vokalensemble under ledning av Inese Paulsone Johansson.

Verk av F. Mendelssohn, Pärt, E. Esenvalds, E. Bairstow, M. Lauridsen och D. Elder som alla rymmer en innerlig längtan om frid.

Da pacem Domine (Herre, ge oss frid) är en bön för fred med texter hämtade från Gamla testamentet och musikaliska noteringar från 600- och 700-talet. Martin Luther har adapterat texten och formulerad den välkända lutherska fredsbönen Verleih uns Frieden som har tonsatts av bl a F. Mendelssohn.

Da pacem Domine av Arvo Pärt med sin enkelhet och sitt avskalade tonspråk påminner om bönens smärtsamma aktualitet idag.

Verk av E. Esenvalds, E. Bairstow, M. Lauridsen m m pekar mot en annan verklighet, en verklighet bortom denna sargade värld och låter se en glimt av evigheten som Kristus har förberett för sina trogna.

Dona nobis pacem (Ge oss din frid) av D. Elder sammanfattar till sist skapelsens längtan efter den eviga friden.)

Sankt Pauli kyrka 30 oktober kl 18.00

Minnesgudstjänst med musik
Som vinden blåser ut ett ljus….

Likt en ljuslåga som slocknat, kan vi tänka på en människa vars liv här på jorden har tagit slut. Men i mörkret kan tomhet och saknad få sällskap av hopp och ljus. Detta vill vi förmedla genom meditativ och njutbar musik, och ord som ger tröst.
Deep river… Tears in heaven… You raise me up….
Kören VOiCES och en stråkkvartett, Lena Eriksson, körledare
Johannes Johansson, orgel, Björn Nilsson, präst

Sankt Pauli kyrka 5 november kl 18.00

Mozarts Requiem

Ett av musikhistoriens mest älskade verk framförs av Sankt Pauli kyrkokör och Örgryte kyrkokör i samarbete.
Musikaliskt ledning: Nóra Johansson Abaffy och Erland Hildén.
Ingrid Berg sopran, Eugenia Babich alt, Martin Vanberg/Tomas Lind tenor, Björn Larsson bas, orkester ur Göteborgsoperan, konsertmästare Tapani Stenros.

Örgryte nya kyrka 30 oktober kl 18.00
Sankt Pauli kyrka 13 november kl 18.00

Vi sjunger in Advent!

Så härligt att i en fylld kyrka åter få sjunga Hosianna och Bereden väg, så att kyrktaket nästan lyfter! Och tänk att få lyssna till Otto Olssons Advent, Gören portarna höga, Dotter Sion…

Varmt välkomna till en mycket stämningsfull musikgudstjänst med församlingens körer, samt Rickard Sandblom, baryton, Titus P. Johansson, cello, Johannes Johansson, organist. Under körledning av Inese P. Johansson, Nóra Abaffy Johansson samt Lena Eriksson.

Sankt Pauli kyrka lördag 26 november kl 18.00

På tröskeln till Jul

”Fröjdas vart sinne, julen är inne…” Nej, inte riktigt ännu! Vi får ännu några dagar med härlig förväntan inför det stora undret som ska ske. Vi gläntar på dörren och tillsammans sjunger vi oss lite närmare julen, men mer kan i detta läge inte röjas. Julklappar med musikinnehåll, i olika slags förpackning och omslagspapper, är inte ens inslagna ännu.
Kören VOiCES under ledning av Lena
Eriksson, Arvid Eriksson, baryton, Samuel Eriksson, orgel.

Sankt Pauli kyrka 18 december kl 18.00

”Gamla och unga, låtom oss sjunga…”

Vid denna julsångsgudstjänst får vi tillsammans sjunga många av de vackra julpsalmerna, och detta till pampigt ackompanjemang av Göteborgs blåsarsinfonietta. Vi kommer också att få lyssna till härlig julmusik framförd av sinfoniettan.
Varmt välkomna!

Sankt Pauli kyrka 26 december kl 18.00