Foto: Stefan Nyholm

Musik i Sankt Pauli

”… tala till varandra med psalmer och hymner och andlig sång. Sjung och spela för Herren av hela ert hjärta…”

Välkommen att ta del av musiklivet i Pauli!

Alla musikgudstjänter sänds här och på ”Sankt Pauli församling” på Youtube.

Vi tar inte betalt för något av musikutbudet i Sankt Pauli, men var gärna med och stötta Networks arbete bland romer i Arad, Rumänien
Swish 123 209 65 43 (mottagare Musikverksamheten)

Middagsbön med musik onsdagar kl 12.00

Middagsbön med musik. Församlingens musiker Nóra Johansson Abaffy och Mikael Holmlund sjunger och spelar. Då och då får vi även besök av någon gästsolist.

Du som lyssnar får gärna önska en psalm, ett musikstycke och/eller dela böneämnen.

Mejla gärna (till mikael.holmlund@svenskakyrkan.se) också några ord om vad en viss psalm eller ett visst musikstycke väcker för minnen hos dig. Välkommen att lyssna och önska!

Alla musikgudstjänter sänds här och på ”Sankt Pauli församling” på Youtube.

Musikgudstjänster i höst

Söndag 3 oktober kl 18.00 Livbojen

Ett program med sånger, korta läsningar och meditationer inspirerade av Frälsarkransen. Eva Kunda Neidek och Tobias Nilsson, sång och piano.

Söndag 17 oktober kl 18.00 Musikgudstjänst med kör, orgel
och blåsorkester

Göteborgs Blåsarsinfonietta och GLS-kören (GöteborgsLärarSeniorer) under ledning av Hilding Egestål framför verk av Holst, Runbäck och Beethoven. Även orgelmusik av Peeters med Mikael Holmlund vid orgeln.

Söndag 31 oktober kl 18.00 Stenhammars andra pianokonsert

Kiyo Wada, piano, framför tillsammans med Mikael Holmlund vid orgeln Wilhelm Stenhammars andra pianokonsert.

Gudstjänster i Örgryte pastorat

Nuvarande tillämpning av hur många personer som får samlas gäller:

Björkekärrs kyrka 40 (inkl församlingssalen)
Härlanda kyrka 100.
Sankt Pauli kyrka 140 (inkl läktare).
Skår kyrka 40.
Örgryte nya kyrka 100.
Örgryte gamla kyrka 50 (öppen endast för begravningar).
Medverkande utöver dessa tal är maximalt 8 personer.

Kraven är att sittplats anvisas och att flöden vid in- och utgång och nattvardsgång regleras.

Vi erbjuder enkelt kyrkkaffe stående utomhus där det är tillämpligt med hänsyn taget till antalet besökande på gudstjänsten.

Mikael Holmlund

Lena Eriksson