En mobilskärm visar en digital tidning "Händer".
Foto: Karolina Braun

Media och press

Här kan du läsa nummer av pastoratets tidning Händer.

Tidningen Händer delas ut 4 gånger om året till alla hushåll i Örgryte pastorat.
Klicka på tidningsbilden för att läsa tidningen på webben. Längst ned på sidan hittar du också pdf:er att ladda ner.

Saknar du tidningen? Har du något bra artikeluppslag du vill dela? Kontakta gärna redaktionen på orgryte.kommunikation@svenskakyrkan.se

Framsidan visar en kyrka, regnbåge, harar och påskägg byggda i spelet Minecraft.

Händer nr 1 2022 - Tema Bygga

Årets första nummer av Händer delas ut 9-10 april. Här kan du läsa om barnen som bygger vänskap i Minecraftkyrkan och förtroendevalda som bygger relationer. Vi hälsar på hos Minikyrka i Pauli och får lära oss mer om grunden för ett gott föräldraskap. Missa inte quizet! Saknar du tidningen i din brevlåda? Klicka för att läsa digitalt, eller hör av dig till orgryte.kommunikation@svenskakyrkan.se så skickar vi!

En bild på framsidan av tidningen Händer med ett barn som leker med jesusbarnet i krubban.

Händer tema Räddning

Årets sista nummer av tidningen Händer delas ut i brevlådorna 4-5 december. Här får du bl.a. möta personal på Barn-IVA på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg samt miljönestorn Stefan Edman. Klicka på bilden och läs digitalt! Saknar du tidningen? Hör gärna av dig till orgryte.kommunikation@svenskakyrkan.se

Fyra färgglada pilar målade på marken som pekar åt olika håll.

Händer tema Riktning

Örgryte pastorats tidning Händer delas ut till hushållen 4-5 september. Du kan också läsa tidningen på webben. Du kan bland annat läsa om Lovisa som döptes i Härlanda på 1-årsdagen och konfirmandernas resa till Krakow och Auschwitz. Och så är vi glada att öppna upp till verksamhet igen. Klicka på bilden för att läsa första halvan av tidningen. (Andra halvan av tidningen är kyrkovalsdel.)

Bilder som beskriver olika situationer där präster och diakoner möter människor.

Händer - Kyrkovalspecial

Andra halvan av tidningen Händer nr 3 är en kyrkovalspecial. Här kan du läsa information om kyrkovalet och möta de lokala nomineringsgrupperna i Örgryte pastorat. Klicka för att läsa digitalt på skärmen.

Tidningssida med hänglås som sitter fast i ett galler.

Händer tema Relationer

Nr 1 2021. Vera-Linn Lanängen berättar om barns utsatthet i hemmen, du får möta unga resurserna Emma och Emilia och Peter Nätterdal på Kyrkans familjerådgivning - samt mycket mer. Klicka på bilden för att läsa på webben.

Framsidan av Händer: En grupp människor vandrar in i skogen.

Händer tema Rörelse

I sommarens nummer av tidningen Händer kan du inspireras av Håkan springer för världens utsatta, fördjupa dig i pilgrimsvandring och veta mer om körens roll i kyrkan. Organist Mikael Holmlund minns en magisk sommar 1994 - och så kan du swisha din distans! Händer är ute 12-13 juni 2021 eller klicka på bilden för att läsa digitalt!

Tidigare nummer:

Framsidan på tidningen Händer: Julkort, mobil och glitter.

Händer tema Kommunikation

I nummer 4 2020 har temat kommunikation kan du läsa om Sjukhuskyrkans samtal bakom visiret, om Sofia som vill vara en trygg vuxen på nätet, om Bibelns många språk, om bön - hjärtats inre samtal med Gud... samt mycket mer! Klicka och läs digitalt!

Framsida av tidningen Händer: En tårta och kakor på en rödrutig duk.

Händer tema Drömmar

Nr 3 2020. Vilka drömmar kan vi ha om framtiden i den verklighet som är nu? Och vad gör det med oss när drömmen går i kras? Klicka och läs på webben!

Händer tema Mod

Nr 2 2020 har tema mod. Klicka och läs!

Händer tema Hållbarhet

Nr 1 2020. Klicka på bilden och läs!

Händer tema Ensamhet

Nr 4 2019. Klicka på bilden och läs!

Händer tema diakoni

Nr 3 2019. Även information om val till församlingsråd. Klicka på bilden och läs!

Händer i Örgryte pastorat 2/2019

Klicka på bilden och läs!

Händer i Örgryte Pastorat 1-2019

Klicka och läs på webben.

Händer i Örgryte pastorat Julen 2018

Tema Musik. Klicka och läs på webben!

En tidning sticker fram ur ett brevinkast.

Varför får jag Händer i brevlådan?

Händer heter Örgryte pastorats tidning. Det är en gratistidning som kommer ut 4 gånger om året och delas ut till alla hushåll inom Örgryte pastorat.